Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Σε Μονές του Αγίου Όρους, η εκπομπή "60 λεπτά¨" του CBS

Στο Περιβόλι της Παναγίας, βρίσκονται αυτές τις ημέρες συντελεστές της γνωστής τηλεοπτικής εκπομπής του αμερικανικού δικτύου CBS
Το τηλεοπτικό συνεργείο επισκέφτηκε τις Ιερές Μονές Σίμωνος Πέτρας, Παντοκράτορος, Σταυρονικήτα και Βατοπεδίου.
Το ενδιαφέρον των αμερικανών δημοσιογράφων, όπως είναι φυσικό, επικεντρώθηκε στη Μονή Βατοπεδίου, αλλά δεν εξάντλησαν τον προγραμματισμένο χρόνο τους μόνο στη γνωστή υπόθεση. Η εκπομπή εστίασε στην ιστορία των Ιερών Μονών ερευνώντας τον Βυζαντινό πολιτισμό μέσω των κειμηλίων που βρίσκονται στα μοναστήρια του Αγίου Όρους.
Συνεντεύξεις παραχώρησαν ο ηγούμενος της μονής Σίμωνος Πέτρα κ.Ελισαίος και Βατοπεδίου κ.Εφραίμ.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι η εκπομπή «60 λεπτά» ξεκίνησε στις 24 Σεπτεμβρίου του 1968 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα με πολύ μεγάλη επιτυχία.
Οι ανταποκριτές και οι συντελεστές του "60 Λεπτά" είναι Anderson Cooper, Katie Couric, Steve Kroft, Lara Logan, Scott Pelley, Βύρων Pitts, Charlie Rose, Morley, ο Bob Simon και Lesley Stahl. O Andy Rooney, σχολιαστής της εκπομπής, ξεκίνησε τις τακτικές on-air εμφανίσεις του με την εκπομπή, «σε λίγα λεπτά με τον Andy Rooney" το 1978. Έχει κερδίσει τα περισσότερα βραβεία ΕΜΜΥ από οποιαδήποτε άλλη εκπομπή primetime, συμπεριλαμβανομένου ενός ειδικού Lifetime Achievement βραβείο ΕΜΜΥ
Επίσης, έχει κερδίσει σχεδόν κάθε άλλο βραβείο δημοσιογραφικής ραδιοφωνικής μετάδοσης, συμπεριλαμβανομένων 18 Peabody βραβείων αριστείας σε τηλεοπτικές εκπομπές.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...