Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

37ο Συνέδριο Συναθλούντες στην Κύπρο

Το ετήσιο Συνέδριο Συναθλούντες, που έχει καθιερωθεί εδώ και 36 ολόκληρα χρόνια από την Εφορεία Κατηχητικών Σχολείων της ενορίας Εκκλησίας Ευαγγελιστρίας Παλουριωτίσσης, έλαβε χώρα αυτή τη χρονιά από τη Δευτέρα 1η  μέχρι την Παρασκευή 5η Νοεμβρίου 2010, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Εκκλησίας Ευαγγελιστρίας στην Παλουριώτισσα.

Οι συγκεντρώσεις διεξάγονταν από τις 6.30 μ.μ. μέχρι τις 8.30 μ.μ. περίπου.  Το πρόγραμμα άρχισε την πρώτη μέρα με αγιασμό από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Καρπασίας κ.κ. Χριστοφόρο. Ακολούθως έγινε μια εισαγωγική ομιλία από τον προϊστάμενο Πρωτοπρεσβύτερο π. Γεώργιο Αντωνίου.
Το καθημερινό πρόγραμμα των συναντήσεων ξεκινούσε με αγιογραφική μελέτη από τον π. Γεώργιο από το κατά Μάρκον Ευαγγέλιο 4, 3-7,  και ακολουθούσε συζήτηση. Στη συνέχεια ακολουθούσε εισήγηση πάνω σε διάφορα θέματα ως εξής:
• Δευτέρα, 1η Νοεμβρίου 2010, Εισήγηση «Τελειότης και Τελειομανία» με εισηγητή τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Καρπασίας κ.κ. Χριστοφόρο.
• Τρίτη, 2α Νοεμβρίου 2010, Εισήγηση «Ένα Θέμα Ζωής» με εισηγητή τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Γεώργιο Αντωνίου.
• Τετάρτη, 3η Νοεμβρίου 2010, Εισήγηση «Το Θαύμα στη Ζωή της Εκκλησίας» με εισηγητή τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Πάφου κ.κ. Γεώργιο.
• Πέμπτη, 4η Νοεμβρίου 2010, Εισήγηση «Σεβασμός και αποδοχή της διαφορετικότητας στην Κύπρο του 21ου αιώνα» με εισηγητή το Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μεσαορίας κ.κ. Γρηγόριο.
• Παρασκευή, 5η Νοεμβρίου 2010, Εισήγηση «Ο φλογερός ρασοφόρος της γενιάς 55-59 που δίδαξε Χριστό και Ελλάδα» με εισηγητή τον κ. Χρήστο Καρύδη, Οικονομολόγο, Δημοσιογράφο.
Μετά το πέρας της κάθε εισήγησης ακολουθούσε εκτεταμένη συζήτηση η οποία ήταν πολύ εποικοδομητική.
Το Συνέδριο έληξε την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010 με προσευχή.
Παλουριώτισσα, 18 Νοεμβρίου 2010
Πηγή: Εκκλησία της Κύπρου
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...