Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Η συνταγή της ημέρας

ΨΑΡΙ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΥΛΙΚΑ (Για 4 άτομα)
1 μεγάλο φαγκρί ή λιθρίνι ή 2 μέτρια (1 1\2 κιλό περίπου),
αλάτι, 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.

Για τα λαχανικά
1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη,
1 φλιτζάνι του τσαγιού καλαμπόκι κατεψυγμένο κατά προτίμηση,
1 μεγάλη ώριμη ντομάτα ψιλοκομμένη,
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο,
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη,
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι,
χυμός από 1 μέτριο λεμόνι,
ξύσμα από 1 λεμόνι, αλάτι-πιπέρι.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Καθαρίζουμε και πλένουμε το φαγκρί ή το λιθρίνι καλά εσωτερικά και εξωτερικά.
Το αλατίζουμε και το βάζουμε στην άκρη.
Αν χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένο καλαμπόκι το αφήνουνε να ξεπαγώσει.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε την πιπεριά, το καλαμπόκι, την τομάτα, το σκόρδο, το κρεμμύδι, το θυμάρι το χυμό και το ξύσμα λεμονιού το ελαιόλαδο λίγο αλάτι και μπόλικο πιπέρι.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε το μπολ στο ψυγείο για μισή ώρα, έτσι ώστε να αναμειχθούν οι γεύσεις.
Βάζουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος με καπάκι το ψάρι περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά αρχικά.
Βγάζουμε το μπολ από το ψυγείο και περιχύνουμε το μισοψημένο ψάρι με το μείγμα, σκεπάζουμε το ψήσιμο για ακόμη 20 λεπτά.
Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό ή κρύο.  
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...