Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Ιδιαίτερα σημαντικός ο φετινός Έρανος Αγάπης της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών λόγω των δύσκολων οικονομικών συνθηκών

Την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου ξεκινά ο ετήσιος Έρανος Αγάπης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Σκοπός του είναι η ενίσχυση του φιλανθρωπικού και κοινωνικού έργου της Εκκλησίας. Φέτος δίδεται ιδιαίτερη βαρύτητα στον Έρανο λόγω των εξαιρετικά δύσκολων οικονομικών συνθηκών και των αναγκών που αυτές δημιουργούν στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.
"Σκοπός του Εράνου της Αγάπης είναι να μας υπενθυμίσει τους εμπερίστατους αδελφούς μας, τους ασθενείς, όλους εκείνους τους ελαχίστους αδελφούς του Χριστού στους οποίους οφείλουμε να στραφούμε με ενδιαφέρον και αγάπη" αναφέρει στο μήνυμά του ο Μακαριώτατος.

"Φέτος η περίοδος αυτή μας βρίσκει μέσα σ΄ ένα κλίμα ιδιαίτερης ανησυχίας και αβεβαιότητας. Μέσα σε αυτή την επιβαρυμένη κατάσταση τίθεται το ερώτημα αν μπορούμε να απευθυνθούμε πάλι στους ανθρώπους, ζητώντας κι εμείς τον οβολό τους" σημειώνει χαρακτηριστικά.

"Το ερώτημα αυτό έχει μία απάντηση: "είναι ακριβώς αυτή η στιγμή που η Εκκλησία θα απευθύνει το μήνυμά της. Ακριβώς την ώρα που η κρίση αγγίζει όλους μας, δεν είναι δυνατό ο καθένας να κλειστεί στον εαυτό του για να αντιμετωπίσει εγωιστικά την κατάσταση. Αυτή την ώρα πρέπει να καλλιεργήσουμε αισθήματα συναντίληψης και αλληλεγγύης".

Επιδίωξη του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών μέσω των πόρων που θα συγκεντρωθούν από τον Έρανο της Αγάπης είναι:

- η στήριξη του προγράμματος διανομής 10.000 μερίδων φαγητού ημερησίως,

- η λειτουργία των ιδρυμάτων όπως το ίδρυμα «Δάμαρις», το ίδρυμα «Μ. Κόκκορη», η Στέγη Κατακοίτων Γερόντων, οι 15 Ενοριακές Στέγες Γερόντων, το ορφανοτροφείο Βουλιαγμένης κ.λπ.

- η λειτουργία του Βρεφονηπιακού Σταθμού στην περιοχή των Αγ. Αναργύρων

- η ενίσχυση της προσπάθειας για τη δημιουργία των νέων ιδρυμάτων της Ι. Αρχιεπισκοπής για αυτιστικά παιδιά, για εξαρτημένους νέους

- η στήριξη των φυλακισμένων και των άλλων άπορων συνανθρώπων μας με τη μορφή οικονομικού βοηθήματος.

Ο Έρανος διεξάγεται με άδεια της Νομαρχίας Αθηνών και θα διαρκέσει από τις 12 έως και τις 18 Δεκεμβρίου.
archdiocese.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...