Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Πανηγύρισε με λαμπρότητα ο Ι.Ν. Αγ. Νικολάου Χαλκίδος

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα η Ενορία του Αγίου Νικολάου Χαλκίδος, μία από τις τέσσερεις παλαιότερες Ενορίες της Πόλεως, πανηγύρισε τον Προστάτη και Έφορό της Άγιο Νικόλαο τον Θαυματουργό.Την παραμονή της Εορτής, Κυριακή 5η Δεκεμβρίου 2010, πλήθος πιστών προσήλθε να προσκυνήσει τον Άγιο. Στον Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ο οποίος λαβών αφορμή από το θαύμα του Αγίου που αναφέρεται στους αδίκως συκοφαντηθέντες τρεις άνδρες και διασωθέντες με την παρέμβαση Του, ομίλησε περί της δικαιοσύνης.

Την κυριώνυμο ημέρα, Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία, ενώ τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος και Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεώς μας Αρχιμ. Φιλόθεος Θεοχάρης περί της Αγιότητος, η οποία αφορά στον κάθε Χριστιανό και βιώνεται μέσα στην Εκκλησία.

Το απόγευμα έλαβε χώρα η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Νικολάου και εν συνεχεία το μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως του Μακαριστού Μητροπολίτου Χαλκίδος κυρού Νικολάου (Σελέντη) και των κεκοιμημένων κτητόρων, ιερέων, διακόνων, ιεροψαλτών, νεωκόρων, επιτρόπων και ενοριτών, παρουσία των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών.

Στις Ιερές Ακολουθίες έψαλλαν θαυμάσια οι Ιεροψάλτες του Ι. Ναού κ. Σπυρίδων Σιμιτζής και Δήμος Τσίμπος, πλαισιούμενοι και από όλους Ιεροψάλτες της Πόλεως και Μητροπόλεώς μας.

DSC_4883.JPG.jpg

DSC_4887.JPG.jpg

DSC_4898.JPG.jpg

DSC_4905.JPG.jpg

DSC_4935.jpg

DSC_4973.JPG.jpg

DSC_5025[1].JPG.jpg

imchalkidos.gr






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...