Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Η Αρχαιοπρεπής Θ. Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου στην Κόρινθο

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως ΚορίνθουΤην Κυριακή 26η Δεκεμβρίου τελέσθηκε από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Διονύσιο στον Ι. Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο η Αρχαιοπρεπής Θ. Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου, με ευκαιρία την μνήμη του Αγίου Ιακώβου, που τελείται και την Κυριακή μετά τα Χριστούγεννα.
Η Θ. Λειτουργία αυτή, με την επιβλητική απλότητά της, με την αρχαιοπρεπή ενδυμασία του Επισκόπου, ο οποίος φέρει φαιλόνιο αντί Αρχιερατικού σάκκου, με την πλαισίωση του από πλειάδα Πρεσβυτέρων και Διακόνων, με τις ωραίες ευχές, με τα σχετικά λίγα μουσικά αλλά ωραία και αξιόλογα ακούσματα, με τα Ιερά Αναγνώσματα από την Παλαιά και Καινή Διαθήκη, την μνημόνευση πολλών Αγίων της Αρχαίας Εκκλησίας, με την τέλεση της Προσκομιδής (προσφορά των τιμίων δώρων) στον σολέα του Ναού, (ώστε να την παρακολουθήσουν όλοι), μεταφέρει κάθε πιστό, που συμμετέχει σ᾿ αυτήν, στην αίγλη και λαμπρότητα της Πρώτης Εκκλησίας, γι᾿ αυτό και κατανύγει τους συμμετέχοντες, ιδιαίτερα, αν όπως και έγινε από τον Ποιμενάρχη μας, το περιεχόμενο και ο τρόπος τελέσεως της αναλυθεί στο Εκκλησίασμα.

Αυτά και άλλα ωραία και πνευματικά, τα οποία δεν περιγράφονται, έζησε το πολυπληθές εκκλησίασμα των πιστών στην Κόρινθο, την Κυριακή 26ην Δεκεμβρίου 2010 κατά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας, στην μνήμη του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου και τα οποία έγιναν αφορμή να δοξασθεί για άλλη μια φορά το όνομα του ενανθρωπήσαντος Κυρίου μας.
amen.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...