Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Συνάντηση των αφυπηρετησάντων Εφημερίων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής με τον Μακαριώτατο

Με πρωτοβουλία του Μακαριωτάτου την περασμένη Τρίτη πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής οδ. Ακαδημίας, συνάντηση των αφυπηρετησάντων Εφημερίων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του «Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμόρφωσης».
Τον Μακαριώτατο προσεφώνησε ο Ιερατικώς Προϊστάμενος του Ιερού Ναού π. Ηλίας Δροσινός, στον οποίο έχει ανατεθεί η ευθύνη του συντονισμού του ειδικού Προγράμματος για τους εν λόγω κληρικούς.

Στη συνέχεια, ο Γενικός Διευθυντής του «Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως», Πρωτ. Αδαμάντιος Αυγουστίδης, στην σύντομη εισήγησή του αναφέρθηκε στους στόχους του Προγράμματος.

Ακολούθησε, χαιρετισμός του Μακαριωτάτου προς τους συνταξιούχους κληρικούς , στους οποίους εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά και τη συγκίνησή του διότι όπως χαρακτηριστικά τόνισε τού δόθηκε η ευκαιρία να βρίσκεται εν μέσω κληρικών οι οποίοι διακόνησαν επί σειρά ετών ενορίες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και συνέδεσαν το όνομά τους με το ποιμαντικό της έργο.

Ο Μακαριώτατος διαβεβαίωσε τους παρισταμένους ότι θα συνεχίσει να βρίσκεται κοντά τους και να είναι αρωγός στα προβλήματά τους. Επίσης, ζήτησε από όσους εξ΄αυτών οι δυνάμεις τους το επιτρέπουν, να συμπαρίστανται στο ποιμαντικό έργο της Εκκλησίας προσφέροντας την πολύτιμη εμπειρία τους.

Ακολούθως, τον λόγο έλαβε ο π. Νικόλαος Φίλιας από την ενορία του Αγ.Νικολάου Πευκακίων ο οποίος έκανε λόγο για την θέση και τις σχέσεις «πρεσβυτέρων μετά νεωτέρων» ιερέων, μεταφέροντας την ευγνωμοσύνη των παρισταμένων κληρικών προς τον Μακαριώτατο για το ενδιαφέρον του αλλά και τις ευχαριστίες τους για την τόσο ευγενική πρωτοβουλία που είχε.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με μικρή δεξίωση, κατά την διάρκεια της οποίας, οι παριστάμενοι κληρικοί είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν σκέψεις με τον Μακαριώτατο, σχετικά με την λειτουργία του εν λόγω Προγράμματος.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...