Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Ο Πρόεδρος της Αρμενίας στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου

Ο Πρόεδρος της Αρμενίας κ. Σερζ Σαργκισιάν, ευρισκόμενος στην Κύπρο για επίσημη επίσκεψη, συναντήθηκε τη Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2011, με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο.

Ο Μακαριώτατος, υποδέχθηκε τον Πρόεδρο της Αρμενίας, καθώς και τα μέλη της συνοδείας του στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, όπου η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μέσα σε εγκάρδιο κλίμα.


Ο Μακαριώτατος καλοσώρισε τον κ. Σερζ Σαργκισιάν στο θρησκευτικό κέντρο της Εκκλησίας της Κύπρου και εξέφρασε τη χαρά του για την επίσκεψη. Ο Πρόεδρος της Αρμενίας, επίσης, εξέφρασε τη χαρά του, γιατί του δόθηκε η ευκαιρία, μέσα στα πλαίσια της επίσημης επίσκεψής του στο νησί, να επισκεφθεί και τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας Κύπρου.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε, κυρίως, γύρω από το εθνικό μας πρόβλημα. Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, μεταξύ άλλων, είπε στον κ. Σερζ Σαργκισιάν ότι οι δύο λαοί, της Κύπρου και της Αρμενίας, είμαστε ομοιοπαθείς. Στην Κύπρο το πρόβλημά μας δεν είναι πρόβλημα διακοινοτικών διαφορών, αλλά εισβολής και κατοχής. Λύση λειτουργική και βιώσιμη θα υπάρξει μόνο όταν αποχωρήσουν τόσο τα τουρκικά στρατεύματα εισβολής, όσο και οι έποικοι, ώστε οι πρόσφυγες να μπορούν να επιστρέψουν στις πατρογονικές τους εστίες. Ο Πρόεδρος της Αρμενίας συμφώνησε με τον Μακαριώτατο, υποστηρίζοντας την αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων και την επανένωση του νησιού.

Κατά τη συνάντηση αντηλλάγησαν απόψεις για θέματα ευρύτερου ενδιαφέροντος και έγινε αναφορά στις καλές σχέσεις των Εκκλησιών των δύο χωρών, της Κύπρου και της Αρμενίας. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

Παναγιώτης Θεοδώρου

churchofcyprus.org.cy
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...