Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Μεσογαίας Νικόλαος: "Κάποιες αξίες υπάρχουν, την πίστη μας πάμε να χάσουμε"

Στη δύσκολη εποχή που διανύουμε και την κρίση των αξιών που βιώνουμε καθημερινά, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος, κατά την διάρκεια του κηρύγματος του στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγ. Τρύφωνα Παλλήνης .
«Ζούμε σε μια εποχή που μας λένε πως υπάρχει κρίση -και υπάρχει κρίση το καταλαβαίνουμε. Όχι μόνο υλικών αγαθών, αλλά και αξιών. Θα μου επιτρέψετε να πω ότι είναι κάτι άλλο, κρίση Πίστεως. Κάποιες αξίες υπάρχουν, την πίστη μας πάμε να χάσουμε».

Ο κ. Νικόλαος συνεχίζοντας τόνισε την σημασία της πίστης, αλλά και των προτύπων που έχουμε στην ζωή μας, καθώς το πνεύμα του Ευαγγελίου μας προτρέπει να μοιάσουμε στον ασήμαντο, τον απλό άνθρωπο, που όμως είναι γνωστός στα μάτια του Θεού.

«Αυτή την πίστη καλούμεθα σήμερα να μαθητεύσουμε πως θα την αποκτήσουμε, μέσα από το παράδειγμα αυτού του απλοϊκού σεμνού και κατά κόσμον ασήμαντου ανθρώπου, αλλά πολύ μεγάλου Αγίου, τον οποίο και εμείς σήμερα τιμούμε. Να έχουμε δάσκαλο τον αμόρφωτο. Να έχουμε εμπνευστή τον χηνοβοσκό, να έχουμε παράδειγμα τον ασήμαντο και άγνωστο. Άγνωστο στα μάτια της τότε κοινωνίας, γνωστό όμως στα μάτια του Θεού. Αυτό είναι το πνεύμα του Ευαγγελίου, αυτό ας μείνει και σαν μήνυμα, σαν σύνθημα σε όλους μας. Μέσα από την απλότητα και την καθαρότητα της καρδιάς που μας επιτρέπει να βλέπουμε την αγάπη του Θεού, έτσι να ανοίξουμε και εμείς τις καρδιές μας για να νιώσουμε την αγάπη Του».

Τις ιερές ακολουθίες του Εσπερινού και της Θείας Λειτουργίας μετέδωσε ο Ραδιφοωνικός Σταθμός της Πειραϊκής Εκκλησίας.

anagrafes.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...