Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Χειροτονία νέου Ιερέως στην Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης

Την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011, ημέρα ενάρξεως του Τριωδίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, στον Ιερό Ενοριακό Ναό του Αγίου Δημητρίου Παπαδιανίκων, κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, χειροτόνησε τον Πρωτοδιάκονο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας πατέρα Νικόλαο Δελακοβία εις πρεσβύτερον και κατέστησε αυτόν εφημέριο της ενορίας αυτής, η οποία χήρευσε από τον θάνατο του αειμνήστου ιερέως πατρός Βασιλείου Κληρονόμου.






Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στο πρόσωπο του νεοχειροτονηθέντος, ο οποίος κατάγεται από τον Άγιο Νικόλαο Βοιών και που επί δυόμισι χρόνια υπήρξε διάκονός του. Ευχήθηκε σε αυτόν να ευαρεστήσει Θεό και ανθρώπους, αγωνιζόμενος με όλες του τις δυνάμεις. Εξέφρασε δε την πεποίθησή του, ότι ο νέος εφημέριος της Ενορίας αυτής, θα καταφέρει να ανταποκριθεί επιτυχώς στη νέα του Διακονία.


Τον π. Νικόλαο, τίμησαν με την παρουσία τους, ιερείς, συνδιάκονοι, πλήθος ευσεβών χριστιανών καθώς και οι τοπικοί άρχοντες, ευχόμενοι όπως ο νέος ιερέας της μητροπόλεώς μας, φανεί Άξιος του υψίστου αυτού ιερατικού λειτουργήματος!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...