Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Στη Σμύρνη και την Καππαδοκία με την Πειραϊκή Εκκλησία


Ο Ραδιοφωνικός Σταθμός της Πειραϊκής Εκκλησίας οργανώνει προσκυνηματική εκδρομή στη Σμύρνη και την Καππαδοκία από 27 Μαΐου έως 2 Ιουνίου. Στην Έφεσσο και τη Σμύρνη θα βρεθεί εκείνες τις ημέρες και ο Οικουμενικός Πατριάρχης
κ. Βαρθολομαίος.
Οι προσκυνητές θα έχουν την ευκαιρία να λειτουρηθούν στην Αγία Φωτεινή της Σμύρνης.
Το πλήρες πρόγραμμα της εκδρομής είναι:


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 ΜΑΪΟΥ
ΑΘΗΝΑ – ΜΥΤΙΛΗΝΗ - ΣΜΥΡΝΗ
2.30 π.μ. Αναχώρηση από την Αγία Τριάδα Πειραιώς και διέλευση από το Καλλιμάρμαρο Αθήνας  στις  2.45 π.μ. με προορισμό το Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.
3.30 π.μ. Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και στις 5.30 π.μ. με την πτήση της OLYMPIC AIR OA 570 για τη ΜΥΤΙΛΗΝΗ. Άφιξη στις 6.20 π.μ. και μεταφορά στο κέντρο της Μυτιλήνης. Ελεύθερος χρόνος  για πρωϊνό και καφέ. Μεταφορά στο λιμάνι και με πλοιάριο ταξιδεύουμε για το Αϊβαλί. Άφιξη στο Αϊβαλί περιήγηση στην πόλη, μεταφορά στα Μοσχονήσια, όπου θα δούμε τον ερειπωμένο Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, (http://synodoiporia.blogspot.com/2011/02/blog-post_9869.html) 
τα ελληνικά σπίτια και στην παραλία θα μπορούμε να πάρουμε ένα καφέ ή παγωτό. Μεταφερόμαστε στη Σμύρνη, ξενάγηση πόλεως. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας τακτοποίηση στα δωμάτια,  δείπνο και διανυκτέρευση. (περίπου 180 χλμ.).

ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΜΑΪΟΥ
ΣΜΥΡΝΗ – ΕΦΕΣΟΣ


Πρωινό σε πακέτο και αναχώρηση για την  Έφεσο, συμμετοχή στη Θεία Λειτουργία όπου θα χοροστατήσει ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος. Στη συνέχεια επίσκεψη στη Βασιλική του Αγίου Ιωάννη και την κρύπτη, στον Αρχαιολογικό χώρο, στον Ι. Ν. Παρθένου Μαρίας, στον αρχαιοελληνικό ναό της Αρτέμιδος και το σπήλαιο των 7 κοιμωμένων. Γεύμα (προαιρετικό) και επιστροφή στη Σμύρνη. Το απόγευμα μεταφορά στο Αλατσάτη για τον Εσπερινό με την χοροστασία του Πατριάρχου. Το βράδυ δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.

ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΜΑΪΟΥ
ΣΜΥΡΝΗ - ΠΑΜΟΥΚΑΛΕ


Πρωινό σε πακέτο, συμμετοχή στη Θεία Λειτουργία όπου θα λειτουργήσει ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος στην Αγία Φωτεινή.
Μεταφορά στο Παμουκαλέ (Ιεράπολη) όπου θα δούμε τον τόπο όπου ίδρυσε ο Απόστολος Παύλος την εκκλησία του, την αρχαία πόλη, τους λευκούς καταρράκτες, τα ρωμαϊκά λουτρά, το αμφιθέατρο, την πύλη του Αδριανού, το μουσείο της Ιεράπολης, τις θερμές πηγές με ασβεστούχα άλατα και την μητρόπολη της Λαοδικείας.  Άφιξη στο ξενοδοχείο μας δείπνο και διανυκτέρευση. (περίπου 300 χλμ.).

ΔΕΥΤΕΡΑ 30 ΜΑΪΟΥ
ΠΑΜΟΥΚΑΛΕ - ΠΡΟΚΟΠΙ
Μετά το πρωινό αναχώρηση για το Ικόνιο όπου θα δούμε τα ερείπια από τα ανάκτορα του Σουλτάνου των Σελτζούκων, το Σουλτάν-Τζαμί και τον τεκέ του Τάγματος των Μεβλεβή. Θα περιηγηθούμε στην πόλη που είναι η έδρα του Τάγματος των Δερβίσηδων και θα θαυμάσουμε την Σελτζούκικη αρχιτεκτονική της. Συνεχίζουμε για το Προκόπι.
Άφιξη στο ξενοδοχείο μας , δείπνο και διανυκτέρευση. (περίπου 600 χλμ.)  

ΤΡΙΤΗ 31 ΜΑΪΟΥ
ΠΡΟΚΟΠΙ


Πρωινό και ξενάγηση στην πανέμορφη πόλη (Προκόπι), κλασικό δείγμα της Καππαδοκιακής τέχνης. Θα περπατήσουμε στα στενά δρομάκια με τα αρχοντικά, στα παραδοσιακά κτίρια της παλαιάς πόλης. Επίσκεψη στο σπίτι όπου έζησε και αγίασε ο Αγ. Ιωάννης ο Ρώσος. Στη συνέχεια ξεκινάμε για τη γειτονική Κοιλάδα του Κοράμματος (Goreme) με τις περίφημες υπόσκαφες εκκλησίες. Ένα μοναδικό θέαμα με έντονα πρωτοχριστιανικά στοιχεία και αξεπέραστη φυσιολατρική ομορφιά. Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στη γειτονική κωμόπολη της Σινασού. Μια μοναδική περιοχή που «κουβαλάει» μια βαριά αρχιτεκτονική κληρονομιά των ιδιαίτερα εύπορων εμπόρων της περιοχής. Θα διασχίσουμε, με τα πόδια, την κεντρική πλατεία, θα επισκεφθούμε την εκκλησία των Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης. Αμέσως μετά θα θαυμάσουμε το αρχοντικό του Ρίζου, ένα δείγμα των σπουδαίων αρχοντικών της εποχής, χώρος κατοικίας ενός ιστορικού προσώπου που διαδραμάτισε πρωτεύοντα ρόλο στη διάρκεια της ανταλλαγής των πληθυσμών μετά την Μικρασιατική Καταστροφή. Θα επισκεφθούμε την υπόσκαφη εκκλησία του Αγ. Βασιλείου στην άκρη της πόλης.
Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

ΤΕΤΑΡΤΗ 1 ΙΟΥΝΙΟΥ
ΠΡΟΚΟΠΙ


Μετά το πρωινό, ξεκινάμε τη διαδρομή μας με πρώτο σταθμό την Μαλακοπή (Derinkuyu) όπου βρίσκεται η Υπόγεια Πολιτεία. Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στην Καρβάλη (Guzelyurt) όπου θα θαυμάσουμε την εκκλησία του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου, τη μικρή κεντρική πλατεία και το Παρθεναγωγείο. Αμέσως μετά θα μεταφερθούμε στο Φαράγγι του Περιστρέμματος, μια πανέμορφη εικόνα πλημμυρισμένη από αμέτρητες βραχοεκκλησιές, από έντονη βλάστηση και πέρασμα ενός ποταμού. Θα κατηφορίσουμε 290 σκαλοπάτια φθάνοντας στην κοίτη του ποταμού και θα εντυπωσιαστούμε από την μοναδική θέα.
Δείπνο και διανυκτέρευση στο Προκόπι.

ΠΕΜΠΤΗ 2 ΙΟΥΝΙΟΥ
ΠΡΟΚΟΠΙ – ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ - ΑΘΗΝΑ
Πρωινό στο ξενοδοχείο μας, και μεταφορά στην πόλη της Καισάρειας. Θα εντυπωσιαστούμε από το άρτιο οδικό της δίκτυο, τις σύγχρονες αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις, τα μοντέρνα κτίρια και την κεντρική πλατεία της. Θα μεταβούμε στην παραδοσιακή τοπική αγορά που βρίσκεται δίπλα στο Σελτζουκικό Κάστρο. Επίσκεψη στην αγορά της πόλης και περίπατος στα γραφικά σοκάκια.
Το μεσημέρι γεύμα (προαιρετικό) και στη συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο της Καισάρειας όπου με την πτήση TK 2015 στις 2.10 μ.μ. θα αναχωρήσουμε για την Αθήνα με ενδιάμεσο σταθμό στην Κων/πολη (ΤΚ1849).
Άφιξη στο Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος στις 6.25 μ.μ. Επιβίβαση στο πούλμαν και μεταφορά στο αρχικό σημείο συγκέντρωσης από όπου ξεκίνησε η εκδρομή μας.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί ανάλογα με το χρόνο, τις ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν και τις συνθήκες που θα διαμορφωθούν.
ΕΞΟΔΑ : Κόστος συμμετοχής 990 € το άτομο σε δίκλινο δωμάτιο (μονόκλινο 200 € επιπλέον).

Η τιμή περιλαμβάνει:  αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Μυτιλήνη, Καισάρεια – Κωνσταντινούπολη - Αθήνα.
Διαμονή σε δίκλινο δωμάτιο με ημιδιατροφή:
(Ξενοδοχεία:
- στη Σμύρνη το KAYA PRESTIGE HOTEL www.kayaprestige.com.tr,
- στο Παμούκαλε το ΠΑΜΟΥΚΑΛΕ  www.richmondhotels.com.tr και
- στο Προκόπι το PERRISIA HOTEL www.perissia.com.tr.
Φόρους αεροδρομίων. Μεταφορές – μετακινήσεις με κλιματιζόμενο πούλμαν όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα. Περιηγήσεις και ξεναγήσεις από Ελληνόφωνο ξεναγό, ασφάλεια αστικής ευθύνης.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ –ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ραδιοφωνικός Σταθμός «Πειραϊκή Εκκλησία»
Τηλ. : 210 4118602, 210 4118640 Fax: 210 4116297 E- mail:  info@pe912fm.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...