Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Χειροτονία στην Ιερά Μητρόπολη Σύρου

Του Νίκου Παπαχρήστου / amenΜέσα σε κλίμα θρησκευτικής κατάνυξης πραγματοποιήθηκε στην Άνδρο από τον Μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεο η χειροτονία σε διάκονο του Μοναχού Φιλάρετου Μανταδάκη, 42 ετών, πτυχιούχου της Σχολής Δημόσιας

Διοίκησης. Η χειροτονία τελέστηκε στη διάρκεια αγρυπνίας, στο Καθολικό της ιστορικής Μονής Παναχράντου, στην Άνδρο - το βράδυ της Παρασκευής προς Σάββατο, παρουσία του Ηγουμένου της Μονής Αρχιμ. Ευδόκιμου, της Ιεράς Αδελφότητας, εφημερίων των κοντινών ενοριακών κοινοτήτων και πλήθους πιστών που αψήφησαν την σφοδρή κακοκαιρία και κατέφθασαν για την αγρυπνία και την χειροτονία.






Απευθυνόμενος στον χειροτονηθέντα ο Μητροπολίτης Δωρόθεος επισήμανε: «Ενώ έξω ο άνεμος και η βροχή μαίνονται, εμείς εδώ, στο Καθολικό της Μονής μας, είμαστε στη ζεστή αγκαλιά του Θεού τελούντες το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας και εκείνο της προσωπικής σου πνευματικής σου στιγμής, αγαπητό μου παιδί, υποδιάκονε Φιλάρετε. Ο δρόμος που διάλεξες να περπατήσεις προμηνύει ματωμένα πόδια, πληγωμένη καρδιά, δακρυσμένα μάτια αλλά και νικηφόρα μάχη ενάντια στο θέλημα του κόσμου που αντιστρατεύεται το θέλημα του Θεού για την επιστροφή του ανθρώπου και την συμμετοχή του στο μυστήριο της Σωτηρίας».





Σε άλλο σημείο της ομιλία του ο Σύρου Δωρόθεος είπε στον π.Φιλάρετο: «Όπως η καταιγίδα έξω μας φοβίζει, έτσι θα πέσουν πάνω σου θλίψεις και απογοητεύσεις, αλλά και όπως ξέρουμε ότι μας προφυλάσσει η στοργική αγκαλιά του Θεού και της Μητέρας του Θεοτόκου Παναχράντου, έτσι να γνωρίζεις ότι κανείς και τίποτα δεν θα σε πληγώσει αν διατηρήσεις ακέραιο αυτό το ιεραποστολικό φρόνημα και τον θυσιαστικό ζήλο που διακατέχει την ψυχή σου για να διακονήσεις την Εκκλησία και τον λαό του Θεού». 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...