Συστατικά συνταγής
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο, 2 φλιτζάνια σιμιγδάλι χοντρό, 3 φλιτζάνια ζάχαρη, 4 φλιτζάνια νερό
κανέλλα, μερικά άσπρα αμύγδαλα (προαιρετικά), ½ φλιτζάνι σταφίδες (προαιρετικά)
Οδηγίες συνταγής* Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και μόλις κάψει ρίχνουμε το σιμιγδάλι (τα αμύγδαλα και τις σταφίδες).
* Ανακατεύουμε συνεχώς ώσπου να απορροφήσει το σιμιγδάλι το λάδι και να πάρει όμορφο καστανό χρώμα (να καβουρντιστεί).
* Τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και γρήγορα ρίχνουμε το νεράκι καυτό, στο οποίο έχουμε διαλύσει τη ζάχαρη.
* Σκεπάζουμε αμέσως την κατσαρόλα μας και την τοποθετούμε πάλι στη φωτιά.
* Όταν «κάτσει» το μείγμα ξεσκεπάζουμε και αρχίζουμε το ανακάτεμα.* Μόλις ο χαλβάς χυλώσει και ξεκολλάει για τα καλά από τα τοιχώματα είναι έτοιμος!!
* Τον βάζουμε σε φόρμα την οποία έχουμε πασπαλίσει τα τοιχώματα με κανέλλα.
* Μόλις έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, είναι έτοιμος για σερβίρισμα.
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο, 2 φλιτζάνια σιμιγδάλι χοντρό, 3 φλιτζάνια ζάχαρη, 4 φλιτζάνια νερό
κανέλλα, μερικά άσπρα αμύγδαλα (προαιρετικά), ½ φλιτζάνι σταφίδες (προαιρετικά)
Οδηγίες συνταγής* Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και μόλις κάψει ρίχνουμε το σιμιγδάλι (τα αμύγδαλα και τις σταφίδες).
* Ανακατεύουμε συνεχώς ώσπου να απορροφήσει το σιμιγδάλι το λάδι και να πάρει όμορφο καστανό χρώμα (να καβουρντιστεί).
* Τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και γρήγορα ρίχνουμε το νεράκι καυτό, στο οποίο έχουμε διαλύσει τη ζάχαρη.
* Σκεπάζουμε αμέσως την κατσαρόλα μας και την τοποθετούμε πάλι στη φωτιά.
* Όταν «κάτσει» το μείγμα ξεσκεπάζουμε και αρχίζουμε το ανακάτεμα.* Μόλις ο χαλβάς χυλώσει και ξεκολλάει για τα καλά από τα τοιχώματα είναι έτοιμος!!
* Τον βάζουμε σε φόρμα την οποία έχουμε πασπαλίσει τα τοιχώματα με κανέλλα.
* Μόλις έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, είναι έτοιμος για σερβίρισμα.