Την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως 27 Μαρτίου 2011, στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Γλυφάδας, ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γλυφάδας κ. Παύλος. Κατά τη διάρκεια του Κοινωνικού αναγνώσθηκε η σχετική Εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου, περί των Ιερατικών Κλίσεων.
Στη συνέχεια ανέφερε ένα κείμενο του μακαριστού π. Ιωάννου Ρωμανίδη. που καλούσε τους Νέο-Έλληνες να μην θυσιάζονται για τους συμμάχους χάρις στο φιλότιμο που τους διακρίνει, χωρίς αυτή η θυσία να προϋποθέτει Σταυρό γιατί έτσι θα είναι μάταιη (η θυσία τους) και χωρίς αντίκρισμα.
Στο τέλος επανήλθε στα αρχικά ερωτήματα και έδωσε την απάντηση ότι όλα αυτά έχουν σχέση με τον Σταυρό, γιατί ο Σταυρός είναι μία θυσία και κινητοποιεί το όλον του ανθρώπου (ψυχή και σώμα) και όλες τις αισθήσεις του. Δια του Σταυρού έρχεται η Ανάσταση και ο αγιασμός. Αντίθετα όλα τα παραπάνω κινητοποιούν μονομερώς με εγωιστική και ιδιοτελής διάθεση τον άνθρωπο. Δεν τον θεραπεύουν, αντιθέτως τον διασπάνε, τον εγκλωβίζουν στον εγωκεντρισμό και στην εφήμερη ατομική απόλαυση και τέλος τον καταστούν μη-σταυρικό άνθρωπο (χωρίς έξοδο από τον εαυτό του και το κακώς νοούμενο συμφέρον του).
Στο τέλος κληρικοί και λαϊκοί ασπάστηκαν τον Σταυρό και πήραν την ευχή του Σεβασμιωτάτου. Εν συνεχεία ο Επίσκοπος οι κληρικοί και τα μέλη των Φιλοπτώχου Ταμείου των Ενοριών, πέρασαν στο Πνευματικό Κέντρο και γεύτηκαν τα παρατιθέμενα νηστίσιμα εδέσματα και γλυκίσματα, που είχαν ετοιμασθεί προς τιμή τους από το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού. Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος κ. Παύλος ευχαρίστησε τον π. Κωνσταντίνο για όλα όσα μετέφερε με την ομιλία του. Ύστερα ευχαρίστησε όλους για την ανταπόκριση στην πρόσκλησή του για να συναντηθούν απόψε αλλά και γενικά για όσα προσφέρουν με τόση αγάπη αλλά και θυσία για τον πονεμένο άνθρωπο. Είπε ότι αυτά που ακούστηκαν από τον π. Κωνσταντίνο είναι το περιεχόμενο αλλά και το ζητούμενο προς εφαρμογή στη ζωή γενικότερα όλων, αλλά και στην διακονία που έχουν αναλάβει ειδικότερα. Τους προέτρεψε να μην επηρεάζονται από τυχόν ειρωνικές και εχθρικές συμπεριφορές στις περίεργες μέρες που ζούμε. Εν κατακλείδι με την προτροπή του Μητροπολίτου ο π. Κωνσταντίνος συνέδεσε και συσχέτισε την Ευαγγελική Περικοπή της Σταυροπροσκυνήσεως, με τα όσα ανέπτυξε στην ομιλία του εν περιλήψη , ιδιαιτέρως για τον προφήτη Ιερεμία και αυτή η συσχέτιση έχει συνάφεια με την διακονία των μελών των Φιλοπτώχων Ταμείων που χωρίς ηρωισμό, αυτοθυσία και Σταυρό δεν μπορούμε να διακονήσουμε σωστά και ορθόδοξα τον άνθρωπο. Αφού δεν βγάζουμε το «εγώ» από μέσα μας.
Εκ τη Ιεράς Μητροπόλεως