Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Το προσκύνημα της Πειραϊκής Εκκλησίας στην Κριμαία

Συνεχίζεται η προσκηνυματική εκδρομή της Πειραϊκής Εκκλησίας στην Κριμαία με αφορμή την εορτή του Αγίου Λουκά Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας, του Ιατρού.
Σήμερα το πρωί, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη επίσκεψη ιατρών της περιοχής (και όχι μόνο) οι οποίοι εναποθέτουν τις ιατρικές τους μπλούζες στα Ιερά Λείψανα του Αγίου, επικαλούμενοι τη χάρη και την Ευλογία του προστάτη τους.


Η προσκυνηματική αυτή εκδρομή πραγματοποιείτε σε συμεργασία με την Ιερά Μονή Σαγματά. Συνοδεύει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γλυφάδας κ.Παύλος.

Ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Σαγματά, Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Αντωνόπουλος μιλώντας στην εκπομπή «Στιγμιότυπα» της Πειραϊκής Εκκλησίας, τόνισε τη σημασία της ζωής και του έργου του Αγίου Λουκά, στην σύγχρονη καθημερινότητα.

Ανέφερε πως στην Κριμαία αυτές τις ημέρες βρίσκονται γιατροί από όλο τον κόσμο και έκανε λόγο για το τριήμερο Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου και στο οποίο παρευρέθηκε ο Πρωθυπουργός Ουκρανίας. 



Οι εορταστικές εκδηλώσεις κορυφώνονται αύριο Σάββατο, ανήμερα της Εορτής του Αγίου με τη Μεγάλη Λιτανευτική Πομπή του Ιερού του Λειψάνου στους δρόμους της Κριμαίας.


Στην αυριανή Θεία λειτουργία θα παρευρεθεί ο Πρέσβυς της Ελλάδος στην Ουκρανία με έδρα το Κίεβο και ο Γενικός Πρόξενος της; Ελλάδος με έδρα την Οδυσσό.

Οι προσκυνητές στον Τάφο του Αγίου Λουκά του ιατρού.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...