Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

3o Παγκόσμιο Συνέδριο «Βυζαντινός Μουσικός Πολιτισμός»

Με την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, την επιστημονική διεύθυνση του Αμερικανικού Ιδρύματος Βυζαντινής Μουσικής και Υμνολογίας - του Προγράμματος Βυζαντινών Σπουδών του Πανεπιστημίου Pittsburgh – τη συνεργασία του Δήμου Παιανίας και του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού (ΣΑΕ), θα πραγματοποιηθεί εφέτος, από 29 Οκτωβρίου μέχρι 2 Νοεμβρίου, το 3o Παγκόσμιο Συνέδριο «Βυζαντινός Μουσικός Πολιτισμός», που διοργανώνεται κάθε δυό χρόνια από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Τέχνης, στο Πανεπιστημιακό Ερευνητικό και Εκπαιδευτικό Κέντρο A.I.T. στην Παιανία.

Οι επιστημονικές εργασίες του Συνεδρίου περιλαμβάνουν:

· Εισαγωγικό τιμητικό αφιέρωμα στον τελευταίο εκπρόσωπο ποιητή της «φαναριώτικης σχολής» Ηλία Τανταλίδη με:

1. Ομιλία του ποιητή και δοκιμιογράφου Δημήτρη Καραμβάλη

2. Ερμηνεία ποιημάτων του από το Χορωδιακό Σχήμα «Παναρμόνιον» συνοδεία ορχήστρας παραδοσιακών οργάνων, σε μουσική σύνθεση Γιώργου Χατζηχρόνογλου και ενορχήστρωση Χάρη Συμεωνίδη

· Ειδική ημερίδα με θέμα την συμβολή του Φαναρίου στην ιστορική εξέλιξη και ανάπτυξη του «Βυζαντινού Μουσικού Πολιτισμού» Εργασίες με θέματα Γεωργιανής Υμνογραφίας, Κοπτικής Υμνογραφίας, Ελληνικής Ορθόδοξης Λειτουργικής Μουσικής στην Αμερική και εξειδικευμένα θέματα μουσικής παρασημαντικής, ερμηνευτικής και έρευνας των αρχαίων και νέων πηγών.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...