Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Αγιασμός Νηπιαγωγείου Όθους Καρπάθου - Πανήγυρις «Γυνάτους»

Άρχισαν τα μαθήματα για τους 10 μικρούς μαθητές, του Νηπιαγωγείου Όθους, που στεγάζεται σε μία από τις αίθουσες, στο Κοινοτικού Καταστήματος Όθους – δωρεάς του Συλλόγου Οθειτών Ροδεσίας «Η ΕΠΙΣΚΟΠΗ». Στο Νηπιαγωγείο
Όθους, λόγω των συγχωνεύσεων, φοιτούν και μαθητές από τα όμορα χωριά Βωλάδα και Πυλές. Στον Αγιασμό που τέλεσε ο Εφημέριος Όθους π. Μιλτιάδης Μίτσελλ, παρέστησαν, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Όθους κ. Κωστής Μαντινάος, οι Τοπικοί Σύμβουλοι κ. Ζωή Καμπούρη και Ηλίας Βασιλαράκης, γονείς και συγγενείς των λιλιπούτειων μαθητών καθώς και αρκετοί χωριανοί. 



Στην σύντομη ομιλία του ο π. Μιλτιάδης, προέτρεψε τους μαθητές να αγαπήσουν την μάθηση, και να ακούν την Νηπιαγωγό τους, την κ. Χαρά, ώστε το ταξίδι αυτό στην γνώση, να γίνει συναρπαστικό. Επίσης κάλεσε τα παιδάκια να παρακολουθούν και τα μαθήματα του Κατηχητικού που θα γίνονται κάθε Κυριακή 5-6 μ.μ.






Επίσης πανηγύρισε το εξωκκλήσιο της Παναγίας της «Γυνατούς», το οποίο πανηγυρίζει στο Γεννέσιο της Θεοτόκου, και προσέρχεται κάθε χρόνο πλήθος προσκυνητών από όλη την Κάρπαθο. Μετά τον Πανηγυρικό Εσπερινό, παρετέθη από την Εκκλησιαστική Επιτροπή, πλούσιο τραπέζι για όλους τους προσκυνητές, ενώ επακολούθησε παραδοσιακό γλέντι. Ενδεικτική της ευλάβειας που τρέφει ο καρπαθιακός λαός για την «Γυνατού» είναι η προσκόμιση αναρίθμητων άρτων, τους οποίους ευλογεί ο Ιερέας και διανέμονται σε μεγάλα κομμάτια όλους τους πιστούς. Ξημερώματα της εορτής τελέστηκε Πανηγυρική Αγρυπνία, από τον Εφημέριο π. Μιλτιάδη, η οποία περατώθηκε στις 3 τα ξημερώματα. Η θαυματουργή Παναγία η Γυνατού να σκέπει και να περιφρουρεί όλο τον κόσμο.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...