Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Εκδήλωση για τον Άγιο Λουκά Αρχιεπίσκοπο Συμφερουπόλεως στο Βόλο

Εκδήλωση-αφιέρωμα στον σύγχρονο Άγιο της Ρωσίας, τον λαοφιλή και θαυματουργό Επίσκοπο Συμφερουπόλεως & Κριμαίας Λουκά τον Ιατρό, διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου στο Πν. Κέντρο (Κ. Καρτάλη και Ανθ. Γαζή) σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:
Στις 6 μ.μ., στα Προπύλαια του Πν. Κέντρου, θα λάβει χώρα η υποδοχή των Ιερών Λειψάνων
του Αγίου Λουκά από τον Ιερό Κλήρο της πόλεώς μας με επικεφαλής τον Σεβ. κ. Ιγνάτιο.

Στη συνέχεια, στο Ιερό Παρεκκλήσιο της Παναγίας Γλυκοφιλούσης του Πν. Κέντρου, θα τελεσθεί η Ακολουθία της Ιεράς Παρακλήσεως του Αγίου Λουκά, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου.
Αμέσως μετά στην κεντρική αίθουσα του Πν. Κέντρου θα επακολουθήσει το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης, που θα περιλαμβάνει τις ακόλουθες εισηγήσεις:
1η Εισήγηση: «Η διά θαυμάτων μετά θάνατον άσκηση της Ιατρικής από τον Άγιο Λουκά», από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμ. Νεκτάριο Αντωνόπουλο, Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Σαγματά.
2η Εισήγηση: «Γράφοντας με νυστέρι την αγάπη», από τον Πρωτ. Απόστολο Χατζηδήμα, Ιατρό και Κληρικό της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης.
3η Εισήγηση: «Επιστήμη και θαύμα μπορούν να συνυπάρξουν; Η άποψη ενός
χειρουργού», από τον κ. Γεώργιο Παπαγεωργίου, Διευθυντή της Β' Χειρουργικής
Κλινικής Νοσοκομείου «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ».
Μετά την Καταληκτήρια προσλαλιά του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Ιγνατίου, θα τελεσθεί από τις 9 μ.μ. έως τις 12 τα μεσάνυχτα Ιερά Αγρυπνία στο Ιερό Παρεκκλήσιο της Παναγίας της Γλυκοφιλούσης του Πνευματικού Κέντρου, όπου θα έχουν εναποτεθεί προς προσκύνηση τα Ιερά Λείψανα του Αγίου Λουκά του Ιατρού.

Εκ του Γραφείου Τύπου
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...