Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Ο εορτασμός των Τριών Ιεραρχών στο Βόλο - Τιμήθηκε ο παλαίμαχος Εκπαιδευτικός Κων/νος Σουλιώτης

Με την δέουσα λαμπρότητα η Τοπική Εκκλησία της Δημητριάδος και η Εκπαιδευτική Κοινότητα της Μαγνησίας γιόρτασαν σήμερα την μνήμη των Αγίων Τριών Ιεραρχών, Προστατών των Γραμμάτων και της Ελληνικής Παιδείας. Επίκεντρο του εορτασμού ήταν ο Ιερός Ναός Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βόλου, όπου τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, παρουσία των Δ/ντών 1θμιας και 2θμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, πλειάδος Εκπαιδευτικών και Μαθητών.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε Αρτοκλασία υπέρ υγείας των παραγόντων του Εκπαιδευτικού έργου και Μνημόσυνο των αειμνήστων Δασκάλων και Καθηγητών που δίδαξαν στα Σχολεία της Μαγνησίας.

Απευθυνόμενος στους εκπροσώπους της Εκπαιδευτικής Κοινότητας ο κ. Ιγνάτιος επεσήμανε, μεταξύ άλλων:«Αν δεν αντιληφθούμε ότι μόνο με μία ουσιαστική, αληθινή και πραγματική Παιδεία αυτός ο τόπος θα ξαναβρεί το δρόμο  και την πορεία του ανήκει, νομίζω ότι μάταια θα ματαιοπονούμε προσπαθώντας να βρούμε λύσεις με την βοήθεια άλλων, από άλλα κέντρα εξουσίας… τέλος, εμείς και εσείς, Εκκλησία και Σχολείο μπορούμε να κρατήσουμε την συνοχή του λαού μας. Ενωμένοι και τα λάθη που όντως έγιναν και γίνονται έχουμε την δυνατότητα να τα διορθώσουμε. Διχασμένοι θα χάσουμε και το ελάχιστο δίκαιο που μάς έχει απομείνει…»



Ακολούθησε εόρτια εκδήλωση στο Πν. Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως, όπου η Τοπική εκκλησία τίμησε τους λειτουργούς της Παιδείας στο πρόσωπο του παλαίμαχου Εκπαιδευτικού, Θεολόγου – Φιλολόγου, τ. Σχολάρχου του Εκκλ/κού Λυκείου Βόλου και τ. Δ/ντού του Ρ/Σ της Ιεράς Μητροπόλεως « Ορθόδοξη Μαρτυρία» κ. Κων/νου Σουλιώτη.

Για τον τιμώμενο μίλησαν ο κ. Κων/νος Κάρκος, παλαίμαχος Φιλόλογος, καθηγητής του Εκκλ/κού Λυκείου Βόλου και ο Θεολόγος – Εκπαιδευτικός κ. Δημήτριος Μάνος, απόφοιτος του Εκκλ/κού Λυκείου Βόλου. Αμφότεροι περιέγραψαν με έντονα χρώματα το έργο και την εκπαιδευτική προσφορά του κ. Σουλιώτη, κυρίως κατά την ευδόκιμη θητεία του στην δ/νση του Εκκλ/κού Λυκείου Βόλου.

Στη συνέχεια ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος απένειμε στον κ. Σουλιώτη την Ανώτατη Τιμητική Διάκριση της Τοπικής Εκκλησίας, τον Χρυσό Σταυρό μετά Διπλώματος, υπό τα χειροκροτήματα ευαρέσκειας του πολυπληθούς κοινού. Ακολούθησε ο κεντρική ομιλία του κ. Κων/νου Σουλιώτη, με θέμα «Ο αποδοτικός Δάσκαλος»

Την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβ. κ. Ιγνάτιος, ο οποίος τόνισε ότι στο πρόσωπο του κ. Σουλιώτη τιμάται ολόκληρη η Εκπαιδευτική κοινότητα, ενώ εξήρε την Θεολογική εμπειρία, την Εκκλ/κή ζωή και την Εκπαιδευτική προσφορά του τιμωμένου, ευχόμενος να βρίσκουν οι σύγχρονοι μαθητές τέτοιους κορυφαίους Δασκάλους. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην γνωριμία και συνεργασία του με τον κ. Σουλιώτη, στο πρόσωπο του οποίου, όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε, «βρήκα στήριγμα, ασφάλεια, ορθή συμβουλή, υπόδειγμα πνευματικού ανθρώπου και πατρική αγάπη». Απευθυνόμενος, τέλος στον τιμώμενο σημείωσε με συγκίνηση: «Άνθρωποι σαν κι εσάς χάραξαν δρόμους αληθινής Παιδείας»


Εκ του Γραφείου Τύπου
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...