Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Απόφαση των Τουρκικών Αρχών για τη Σχολή Γαλατά

amen.gr
Το Συμβούλιο της Γενικής Διεύθυνσης  Βακουφίων (Γ.Δ.Β.) κατά την τελευ- ταία συνεδρίαση του, την Τρίτη,  συζητώντας τις αιτήσεις
των μειονοτικών ιδρυμάτων βάσει του νέου κανονισμού, αποφάσισε θετικά για την επιστροφή του κτιρίου του σχολείου στο βακούφι της Σχολής Γαλατά το οποίο είχε καταχωρηθεί υπό το όνομα του τουρκικού δημοσίου.
Πρόκειται για την πρώτη απόφαση του Συμβουλίου της Γ.Δ.Β. βάσει του νέου νόμου ο οποίος δημοσιεύθηκε τον περασμένο Αύγουστο και αναμένεται να αποτελέσει, τρόπον τινά, προηγούμενο και για τις μετέπειτα αποφάσεις του Συμβουλίου.
Η πρόεδρος της εφοροεπιτροπής της Σχολής Γαλατά κ. Μαίρη Κομοροσάνο δήλωσε στο Rumvader.org πως «η σημερινή απόφαση μας γεμίζει με πολύ μεγάλη χαρά » και πρόσθεσε ότι «στο επόμενο διάστημα η εφοροεπιτροπή μας θα αιτηθεί και για τα υπόλοιπα ακίνητα του βακουφίου». Ο κ. Γιώργος Ντεμίρ, μέλος της εφοροεπιτροπής, δήλωσε ότι η απόφαση της επιστροφής του Γαλατά δικαιώνει το βακούφι και αναγνωρίζει το αναφαίρετο δικαίωμα του. Ενώ και οι δύο ευχαρίστησαν για τις προσπάθειες και τον κόπο τους τον κ. Λάκη Βίγκα καθώς και τον Σύνδεσμο Υποστήριξης Ρωμαίικων Κοινοτικών Ιδρυμάτων.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...