Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Η Κυριακή της Τυρινής και χειροτονία νέου Πρεσβυτέρου, στην Ιερά Μητρόπολη Γλυφάδας

Την Κυριακή της Τυρινής 26 Φεβρουαρίου 2012, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γλυφάδας, Ε. Β. Β. & Β, ιερούργησε στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης, όπου προέβει και σε Χειροτονία εις Πρεσβύτερον του π. Ευαγγέλου Σπανού.
Στον χειροτονητήριο λόγο του ο νεοχειροτονούμενος, τόνισε την αξία της Ιερωσύνης και τα αισθήματα αναξιότητος που τον διακατέχουν αυτή τη στιγμή.

Ανέφερε, ότι η ιερωσύνη είναι το ανώτερο υπούργημα πάνω στη γη, καθώς οι Ιερείς με τη Θεία Λειτουργία και την Εξομολόγηση, γίνονται όργανα επανασυνδέσεως και κοινωνίας του ανθρώπου με τον Θεό και γι’ αυτό έχουν μεγάλη ευθύνη αλλά και τιμή. Μία τιμή που καταξιώνεται και ο ίδιος σήμερα από τα τίμια χέρια του Σεβασμιωτάτου. Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε διάφορα πρόσωπα κληρικούς και λαϊκούς που έχουν παίξει σπουδαίο ρόλο στην μέχρι τώρα πορεία του και στη διακονία του στην Εκκλησία ως τώρα (Σεβασμιώτατο, Πνευματικό πατέρα π. Ιγνάτιο Γρηγοριάτη, τον Πρωτοσύγγελο π. Αλέξιο Ψωΐνο, τον Προϊστάμενο της Ενορίας π. Γεώργιο Αντζουλάτο, τον Ιερέα της Ενορίας που κατάγεται π. Σταμάτιο που ήρθε με Ενορίτες με Λεωφορείο, τους γονείς, τα πεθερικά και τα αδέλφια του, τους διδασκάλους του σε όλες τις βαθμίδες, την σύζυγό του Μανταλένα για την έμπρακτη στήριξή της και όλους όσους ήρθαν για να προσευχηθούν από κοντά σήμερα και να τον τιμήσουν με την παρουσία τους.

Ο Σεβασμιώτατος με τη σειρά του, δεν θέλησε να επαναλάβει πολλά Θεολογικά για την ιερωσύνη και την αποστολή του Ιερέως στον κόσμο, καθώς όπως είπε και τα έμαθε ο νεοχειροτονούμενος από τις σπουδές του αλλά και τα ανέφερε στο λόγου του.

Αυτό που θέλησε να υπενθυμίσει απλά ο Σεβασμιώτατος, είναι τόσο οι ρύσεις του Κυρίου μας από το Ευαγγέλιο της σημερινής ημέρας καθώς και και σε μία επιστολή ενός ΑγιορείτουΓέροντα σε ένα πνευματικό του παιδί, που ήταν στην ίδια θέση με τον π. Ευάγγελο σήμερα.

Οι νουθεσίες του Γέροντος, τις οποίες επαναλαμβάνει και ο Σεβασμιώτατος στον π. Ευάγγελο ήταν πέντε δυάδες με επιρρήματα, (π.χ. Υπάκουος αλλά και Σκεπτικός, Δυναμικός αλλά και συγκρατημένος κτλ ) και έκλεισε με ευχές και με την πεποίθησή του, ότι ο π. Ευάγγελος θα ανταποκριθεί στις προσδοκίες του ποιμνίου της ενορίας της Βουλιαγμένης και γενικότερα της Μητροπόλεως, όπως το έκανε και με την διακονία του ως τώρα.

Μετά την χειροτονία και πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας, διαβάστηκε το βιογραφικό του π. Χρυσοστόμου Παπασαραντόπουλου, από τον πρόεδρο του χωριού του το Βασιλίτσι.

Ο π. Χρυσόστομος ήταν από τους πρώτους Έλληνες Ιεραποστόλους της Αφρικής και μάλιστα ξεκίνησε σε μεγάλη ηλικία (57 ετών) και κάτω από αντίξοες συνθήκες. Στη συνέχεια τελέσθηκε τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του και ο Σεβασμιώτατος στο τέλος δεσμεύτηκε ότι θα θεσπίσει κάθε χρόνο να τελείται το μνημόσυνο του Μακαριστού Γέροντος Χρυσοστόμου, σε όποιο Ναό και αν λειτουργεί εκείνη την ημέρα.

Μετά το Δι΄ ευχών , ο νεοχειροτονούμενος π. Ευάγγελος, μοίρασε το αντίδωρο και δέχθηκε τις ευχές όλων, αντιπροσφέροντας μαζί με το αντίδωρο και ένα γλύκισμα.










π. Αντώνιος Χρήστου
Εφημέριος Ι.Ν. Αγίου Νεκταρίου Βούλας
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...