Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

«Έφηβοι ασφαλείς στο διαδίκτυο. Ο ρόλος του γονέα»

Πραγματοποιήθηκε στη Λευκάδα η τέταρτη σύναξη των γονέων, με ομιλητή τον ιατρό – εκπρόσωπο του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου κ. Γεώργιο Κορμά
Το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου, 10 Μαρτίου 2012 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της «Χριστιανικής Εστίας» (δίπλα στον Ι. Ναό του Παντοκράτορα, στη Λευκάδα) η τέταρτη σύναξη των γονέων, που ανταποκρίθηκαν και πάλι στο κάλεσμα της τοπικής Εκκλησίας για διάλογο σχετικά με την αγωγή των παιδιών.

Ομιλητής στην τέταρτη αυτή συνάντηση ήταν ο Δρ. Γεώργιος Κορμάς, Ιατρός – Επιστημονικός Συνεργάτης – Ερευνητής της Μονάδας Εφηβικής Υγείας της Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και εκπρόσωπος του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου.

Απολύτως καταρτισμένος στο θέμα του και διακεκριμένος στον χώρο του ο κ. Κορμάς, σε άμεση επικοινωνία με τους γονείς και τα παιδιά που συμμετείχαν στη συνάντηση , επεσήμανε ορισμένους βασικούς κανόνες για την ασφαλή πλοήγηση των παιδιών και των εφήβων στον αχανή κόσμο του Διαδικτύου:

1. Σκέφτομαι πριν δημοσιεύσω! Προστατεύω την ιδιωτική ζωή τη δική μου, της οικογένειάς μου, των φίλων μου!

2. Δεν είμαστε ανώνυμοι στο Διαδίκτυο! Όλοι αφήνουμε ηλεκτρονικά ίχνη!

3. Ό,τι ανεβαίνει στο Διαδίκτυο παραμένει εκεί για πάντα!

4. Οι «φίλοι» που γνωρίζουμε μόνο μέσα από το Διαδίκτυο παραμένουν άγνωστοι!

5. Μην ξεχνάμε να ζούμε την πραγματική ζωή, αντί να την παραμελούμε για χάρη του Διαδικτύου!

6. Ελέγχουμε την εγκυρότητα της κάθε πληροφορίας στο Διαδίκτυο!

7. Σερφάρουμε ηθικά και με κριτική σκέψη!

Τόνισε την ανάγκη τα παιδιά να λάβουν τη σωστή αγωγή για την ασφαλή παρουσία τους στο διαδίκτυο ήδη από το Νηπιαγωγείο και τις πρώτες τάξεις του Δημοτικού, καθώς στην Ε΄ και Στ΄ τάξη έχουν διαμορφώσει ήδη πλήρη διαδικτυακή προσωπικότητα και συμπεριφορά.

Ενημέρωσε ακόμη για τις δράσεις του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, το πρόγραμμα «Αριάδνη» για την κατάρτιση επαγγελματιών ψυχικής υγείας σχετικά με το ασφαλές διαδίκτυο, τη γραμμή βοήθειας «Υπο-Στηρίζω» (800 11 800 15) για πληροφορίες και καταγγελίες σχετικά με παράνομες δράσεις στο διαδίκτυο που δυσκολεύουν τη ζωή των νεαρών χρηστών και τις σχετικές ιστοσελίδες www.saferinternet.gr και www.safeline.gr.

Ο ζωηρός και πολύ ενδιαφέρων διάλογος με την ενεργό συμμετοχή του κοινού έδινε την εντύπωση ότι κανείς δεν ήθελε να τελειώσει η σύναξη, παρότι η ώρα είχε περάσει.

Η συνάντηση αυτή αποτελεί ασφαλώς την απαρχή μιας γόνιμης συνεργασίας της τοπικής Εκκλησίας με το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου για το καλό των νέων μας.

Στη διάρκεια της ομιλίας, στον πάνω όροφο του ίδιου κτιρίου, απασχολήθηκαν τα παιδιά από ομάδα νέων, ώστε μπόρεσαν οι γονείς να συμμετάσχουν απερίσπαστοι στο διάλογο.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...