Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Η εορτή της Συνάξεως των Λακώνων Αγίων

Με την καθιερωμένη λαμπρότητα εορτάστηκε την Κυριακή 11 Μαρτίου 2012 η Σύναξις των Λακώνων Αγίων στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Σπάρτης.
Συλλειτουργοί του Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου ήταν οι Μητροπολίτες Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων, ο οποίος κήρυξε το θείο λόγο ανήμερα της εορτής και Καμερούν κ. Γρηγόριος, ο οποίος ομίλησε κατά τη διάρκεια του εσπερινού, την παραμονή της εορτής.

Οι τρεις Μητροπολίτες τόνισαν ότι στους δύσκολους καιρούς είναι σωτήρια η μεσολάβηση των Αγίων για τη σωτηρία της ψυχής μας, αφού στις «μαύρες» ημέρες που βιώνουμε πρέπει να είναι στραμμένη η σκέψη μας στον Παράδεισο και η προσευχή μας στη μεσιτεία των Αγίων ώστε «να ενωθεί ο Πλάστης με το πλάσμα».

Οι Λάκωνες Άγιοι είναι 24 τον αριθμό με σημαντικό βίο κι έργο, που όπως ανέφεραν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες, είτε γεννήθηκαν, είτε έζησαν, είτε δίδαξαν και μαρτύρησαν στη Λακωνία.

Ο Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος ευχαρίστησε κλήρο και λαό για τη συμμετοχή του στον εορτασμό, ιδιαιτέρως δε τόσο τον Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου, που είναι καύχημα και αδελφός της Ιεράς Μονής των Αγίων Τεσσαράκοντα, της Ελλαδικής Εκκλησίας αλλά και της Μητρόπολεως την οποία ποιμαίνει, όσο και τον Μητροπολίτη Καμερούν που διακρίνεται για το Ιεραποστολικό του έργο στην Αφρικανική χώρα.









Ρεπορτάζ – Φωτογραφίες: NotosPress.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...