Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Κυριακή της Τυρινής στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής στην Τσιλούμπα του Κονγκό

Αγαπητέ μου Αναστάσιε,
Καλή και ευλογημένη Τεσσαρακοστή. Να αρχίσει η περίοδος αυτή με το στοιχείο της μυστικής χαράς. "Τον της νηστείας καιρόν φαιδρώς απαρξώμεθα".. Ένας χαρούμενος πνευματικός αγώνας με προοπτική την Ανάσταση του Κυρίου μας.
Την Κυριακή 26/2 με τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Κεντρώας κ. Νικηφόρου λειτούργησα σ΄ ένα ωραίο χωριό την Τσιλούμπα. Στον Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής. Εφημέριος είναι ο π. Ματθαίος, πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής, πατέρας 4 παιδιών. Τον Ι.Ν. εχτισε πριν 14 περίπου χρόνια ο Σεβασμιώτατος Πενταπόλεως π Ιγνάτιος, υπεύθυνος της Ιεραποστολής στη Κανάγκα. Μετά την Θ.Λ. και το κήρυγμα, μίλησα στους γονείς στο σχολείο, που είχαν προσκληθεί να έρθουν να πάρουν τους βαθμούς της περιόδου, των παιδιών τους. Μέσα στο μεγάλο κτήμα της Εκκλησίας έχει χτιστεί 6τάξιο Δημοτικό Σχολείο. Το 2007 που ήμουν εδώ έγιναν τα εγκαίνια. Χτίστηκε με χρήματα που προσέφερε η οικογένεια Παλαμιώτη από Λάρισα, εις μνήμη του παιδιού τους Κωνσταντίνου πού σκοτώθηκε με το πυροσβεστικό του αεροπλάνο. Ήταν πνευματικό παιδί του π. Ιγνατίου. Γι' αυτό και ο π. Ιγνάτιος ονόμασε το σχολείο "ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΛΛΑΣ". Με την βοήθεια και τον συντονισμό της ελληνίδας διευθυντρίας δ. Ολυμπίας Χρυσικού λειτουργεί άψογα.





Καθώς τελείωσα την ομιλία στο Σχολείο και ετοιμαζόμουν να φύγω, στον Ναό ήταν συγκεντρωμένοι 18 απόφοιτοι και μαθητές Λυκείου οι οποίοι μου ζήτησαν να τους κάνω έναν σύντομο κύκλο. Με συγκίνησαν. Ζητούσαν να τους πω κάτι για την Ορθοδοξία. Κάθισα μαζί τους, συζητήσαμε και μπορώ να σου πω με ωφέλησε η αγνή τους διάθεση. Οι 10 από αυτούς αποτελούν μέλη της βυζαντινής χορωδίας του Ι. Ναού.Ψάλλουν υπέροχα. Βέβαια να πω ότι συμψάλλουν όλοι οι πιστοί στη Θ. Λειτουργία και ιδιαιτέρως τα παιδιά. Σε κάποιους ύμνους τα παιδιά κάλυπταν τη χορωδία. Σκεπτόμουν καθώς λειτουργούσα, τόσο ζωντανή συμμετοχή στη Λατρεία δεν βρήκα στην Ελλάδα μας Είπα στο τέλος στον ουρανό είμαστε σήμερα....Οι φωτο είναι από την Tshilymba. Να πάρεις μία μικρή γεύση του έργου που ο αείμνηστος π. Χαρίτων Πνευματικάκις και ο π. Ιγνάτιος Μανδελίδης (Άγιος Πενταπόλεως) έχουν επιτελέσει σ΄ αυτόν τον φιλόξενο τόπο.





Εύχου να αγωνιστώ με μετάνοια αυτή την περίοδο συναισθανόμενος τις αδυναμίες μου για να μη σκανδαλίσω τούς μαύρους αδελφούς που αναζητούν γνησιότητα, αλήθεια και αγιότητα βίου..

Με αγάπη και χαιρετισμούς από τους αδελφούς του Κογκό

π. Χρ.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...