Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Αρχιεπίσκοπος: «Αναζητήστε πρότυπα στους αγίους μας»

Για την ανάγκη αναζήτησης νέων προτύπων έκανε λόγο ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, απευθυνόμενος στους πιστούς στο ναό της Αγίας Παρασκευής, του ομώνυμου δήμου.
Με την ευκαιρία της εορτής της πολιούχου στην περιοχή, ο Μακαριώτατος χοροστάτησε στον Εσπερινό και μίλησε στους πιστούς για τη μαρτυρία πίστης, όπως τη βίωσαν οι Άγιοι.

«Στην αγιογραφία, που συνιστά μια ξεχωριστή «διδαχή», η μορφή της Αγίας Παρασκευής φανερώνει την έμπρακτη θυσία της. Ενσαρκώνει το μαρτύριο της υπομονής, που μπορεί να γίνει πρότυπο για όλους μας στις δυσκολίες που βιώνουμε σήμερα.

Η ψυχή της γυναίκας αυτής υπήρξε ανδρεία, κατά το πρότυπό της λοιπόν, θα πρέπει να πορευτούμε απέναντι στην κρίση. Κι αυτή, όπως κι όλοι οι Άγιοι, πάλεψαν σ’ αυτό μας καλούνε σήμερα.
Να περπατήσουμε στα ίχνη τους, όπως αυτοί περπάτησαν στα ίχνη του Ιησού...πρότυπα μας λείπουν, πρότυπα χρειαζόμαστε για ν’ αλλάξει η κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει. Ασπαζόμενοι τη μορφή της Αγίας Παρασκευής, παίρνουμε δύναμη για πάλη».

Ο Μακαριώτατος έφτασε στον εορτάζοντα ναό συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμ. Μάξιμο Παπαγιάννη, καθώς και τον Διευθυντή του ιδιαιτέρου γραφείου του Αρχιμ. Χρυσόστομο Παπαθανασίου.

Τον Αρχιεπίσκοπο υποδέχτηκαν ο Δήμαρχος στην Αγία Παρασκευή κ. Ζορμπάς, ο Διοικητής της αστυνομίας κ. Μανώλης και η μπάντα του δήμου. Μετά την τέλεση της αρτοκλασίας ο προϊστάμενος του ναού Αρχιμ. Διονύσιος Κατερίνας ευχαρίστησε θερμά τον Αρχιεπίσκοπο για τον ερχομό του, εκφράζοντας την χαρά της ενορίας για την παρουσία του στις εκδηλώσεις του ναού, ενώ με το πέρας του εσπερινού ακολούθησε λιτάνευση λειψάνου και της εικόνας της Αγίας.

agioritikovima.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...