Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

«Βόλος - Πήλιο και Μαγνησία» Ημερίδα για την ανάπτυξη του Θρησκευτικού Τουρισμού

Στο πλαίσιο της Διορθόδοξης Συνάντησης για τον Θρησκευτικό Τουρισμό, που συνδιοργανώνουν η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και ο Δήμος Βόλου 20-25/8/2012, θα πραγματοποιηθεί Ημερίδα στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας την Τρίτη 21/8, με θέμα «Βόλος – Πήλιο και Μαγνησία: Ανάπτυξη του Θρησκευτικού – Προσκυνηματικού Τουρισμού»

    Στην Ημερίδα θα συμμετάσχουν οι Ορθόδοξες Αντιπροσωπείες από τα Πατριαρχεία Μόσχας, Σερβίας, Ρουμανίας, Βουλγαρίας και την Εκκλησία της Κύπρου, καθώς και παράγοντες του τουρισμού της Μαγνησίας. 

    Την Ημερίδα θα χαιρετίσουν ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος και ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης και θα ομιλήσουν:

Α. Ο Αρχιμ. Αλέξιος Αλεξόπουλος, Υπεύθυνος του Γραφείου Θρησκευτικού Τουρισμού της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, με θέμα «Θρησκευτικοί προορισμού Ι.Μ.Δ.»
Β. Η κ. Κερασία Μπαρτζιώκα, Πρόεδρος Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Δήμου Βόλου, με θέμα «Βόλος: Πολιτισμός και Τουρισμός»
Γ. Ο κ. Κώστας Λεβέντης, Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Μαγνησίας, με θέμα «Ξενοδοχεία Μαγνησίας και Θρησκευτικός Τουρισμός»
Δ. Η κ. Θέκλα Καμμένου, Τουριστική Πράκτορας Four Wars Travel, εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, με θέμα «Τουρισμός και Θρησκευτικές διαδρομές στο Πήλιο και την ευρύτερη περιοχή»
Ε. Ο κ. Νίκος Βισβίκης, Ταξιδιωτικός Πράκτορας, μέλος του Πανελληνίου Συνδέσμου των Ταξιδιωτικών Πρακτόρων, με θέμα «Θρησκευτικός πολιτισμός και ελληνική φύση στην περιοχή μας»

Θα ακολουθήσει συζήτηση και εξαγωγή συμπερασμάτων.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...