Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

Με επιτυχία ξεκίνησε το 6ο Διήμερο Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής στο Άργος

Ευάγγελος Μπουγιώτης
Με τη συμμετοχή πέντε (5) χορωδιών και μουσικών σχημάτων, ξεκίνησε στην αίθουσα του Μπουσουλοπούλειου του Α΄ Γυμνασίου Άργους το έκτο διήμερο φεστιβάλ Βυζαντινής και παραδοσιακής μουσικής.

- Την πρώτη ημέρα Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012 εμφανίσθηκαν οι βυζαντινές χορωδίες: 1) Ο ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΣ ΧΟΡΟΣ «ΦΩΝΕΣ ΑΣΜΑΤΩΝ» και 2) Η ΧΟΡΩΔΙΑ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΙΕΡΟΨΑΛΤΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ «ΙΑΚΩΒΟΣ ΝΑΥΠΛΙΩΤΗΣ» όπου παρουσίασαν πρόγραμμα με βυζαντινούς εκκλησιαστικούς ύμνους , κατά την διάρκεια της πρώτης ημέρας τιμήθηκε ο κ. ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΠΑΪΚΟΠΟΥΛΟΣ πρώην Άρχων Β΄ Δομέστικος της Μ.τ.Χ.Ε., πρωτοψάλτης του Ι.Ν. Αγ. Σπυρίδωνος Αιγάλεω Αθηνών και Χοράρχης της χορωδίας του εν Αθήναις Συλλόγου Μουσικοφίλων Κωνσταντινουπόλεως.


















Το πρόγραμμα παρουσίασε ο κ. Νώντας Σκοπετέας, νομικός και πρόεδρος των φίλων του ραδιοφωνικού σταθμού της μητροπόλεως Αργολίδος. Το παρών τους έδωσαν ο θεοφιλέστατος επίσκοπος Επιδαύρου κ. Καλλίνικος , ο πρόεδρος του ΙΣΚΕ πρωτοπρεσβύτερος Γ. Σελλής, ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών Δ. Καμπόσος ,ο αντιδήμαρχος Άργους Δ. Κρίγγος , ο πρόεδρος της ΚΕΔΑΜ Κ. Γκαβούνος , οι δημοτικοί σύμβουλοι Σ. Κωτσοβός και Δ. Πλατύς, καθώς και αρκετοί Ιερείς από την Αργολίδα. 
Το όλο φεστιβάλ ήταν υπό την αιγίδα της Μητροπόλεως Αργολίδος.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...