Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

"Πανευκλεής εορτασμός Αγίας Αικατερίνης στο Θεοβάδιστο Όρος Σινά"

Με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια σήμερα 8 Δεκεμβρίου (25 Νοεμβρίου ιουλιανού ημερολογίου) τιμήθηκε η ετήσια μνήμη της προστάτιδος και εφόρου του Σιναίου όρους αγίας μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης της πανσόφου. Χθες στον πανηγυρικό εσπερινό προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολιτης Τριπόλεως, Yπέρτιμος και Έξαρχος Λιβύης κ. Θεοφύλακτος και συγχοροστάτησαν Ο Σεβ. Μητροπολίτης Λεοντοπόλεως κ.Γαβριήλ, Yπέρτιμος και Έξαρχος Δευτέρας Αυγουσταμνικής και Ερυθράς Θαλάσσης, εκπρόσωποι του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ. Θεοδώρου και ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αρχιεπίσκοπος Σινά, Φαράν και Ραϊθώ κ. Δαμιανός.
Την φερώνυμο ημέρα στον όρθρο χοροστάτησε και στην Θ. Λειτουργία προεξήρχε Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λεοντοπόλεως κ.Γαβριήλ συγχοροστατούντων των ως άνω Αρχιερέων και πλειάδος ιερέων αδελφών της Ιεράς Μονής και προσκυνητών αυτής. Στο πέρας της Θείας Λειτουργίας ευλογήθηκαν κατά το μοναχικό τυπικό τα εόρτια κόλλυβα της αγίας και τελέσθηκε η καθιερωμένη λιτάνευση των ιερών λειψάνων της αγίας Αικατερίνης πέριξ της μεγαλοπρεπούς ιουστινιάνειας βασιλικής με πλήθος προσκυνητών.


Το εσπέρας της εορτής θα τελεσθούν ο μεθέορτος εσπερινός και η ιερά παράκλησις έμπροσθεν των ι. λειψάνων της αγίας όπου οι κληρικοί φέροντες τα άμφια αυτών και λαμπάδων ψάλλουν ενώπιον της αγίας κάρας και της αφθάρτου χειρός της Αγίας. Στον εορτασμό την Ελληνική Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο εξοχώτατος πρέσβυς της Ελλάδος στο Κάϊρο κ. Χριστόδουλος Λάζαρης συνοδευόμενος από τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδος στο Κάϊρο κ. Ιωάννη Χατζαντωνάκη. Οι ιερές ακολουθίες μετεδώθησαν απ᾽ ευθείας από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό ΠΕΙΡΑΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ .

Πηγή εδώ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...