Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Επίτιμος διδάκτορας ο Αρχιεπίσκοπος στη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού της Βοστώνης

Στις Η.Π.Α. θα μεταβεί την προσεχή Τετάρτη 15 Μαΐου ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, με την ευκαιρία της αναγόρευσής του σε επίτιμο διδάκτορα της Ελληνικής Ορθοδόξου Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού της Βοστώνης.

Η αναγόρευση του Μακαριωτάτου σε επίτιμο διδάκτορα θα πραγματοποιηθεί κατά την διάρκεια της τελετής αποφοιτήσεως στη Θεολογική Σχολή, το πρωί του Σαββάτου 18 Μαΐου, αμέσως μετά τη Θ. Λειτουργία. Την προηγουμένη ημέρα, 17 Μαΐου ο Μακαριώτατος θα χοροστατήσει στον Εσπερινό στο παρεκκλήσιο του Τιμίου Σταυρού της Θεολογικής Σχολής.

Το απόγευμα του Σαββάτου ο Μακαριώτατος συνοδευόμενος από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο θα μεταβεί στη Νέα Υόρκη. Την επομένη το πρωί θα πραγματοποιηθεί Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον Αρχιεπισκοπικό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος της Νέας Υόρκης. Το ίδιο βράδυ θα δοθεί ειδική συναυλία της Βυζαντινής Χορωδίας και της Χορωδίας Νέων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής προς τιμήν του Μακαριωτάτου.

Την Δευτέρα 20 Μαΐου, ο κ. Ιερώνυμος θα επισκεφθεί την έδρα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής και το Ελληνοαμερικανικό Σχολείο του Αγίου Δημητρίου Αστορίας και την Τρίτη 21 Μαΐου, εορτή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος και ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος θα τελέσουν Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Brooklyn της Νέας Υόρκης επ' ευκαιρία του εορτασμού της εκατονταετηρίδος του Ναού.

Τον Μακαριώτατο συνοδεύουν Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Διαυλείας κ. Γαβριήλ, Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, ο Πρωτ. Αδαμάντιος Αυγουστίδης, Γενικός Διευθυντής της Διεύθυνσης Ποιμαντικής Μέριμνας, Πολιτισμού και Επικοινωνίας της Ι.Α.Α. και ο Ιεροδιάκονος Επιφάνιος Αρβανίτης.

Πηγή εδώ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...