Δευτέρα 6 Μαΐου 2013

Μεγάλη Εβδομάδα στη Μητρόπολη Διδυμοτείχου

Με ιδιαίτερη κατάνυξη και βαθειά συγκίνηση ο πιστός λαός μας συμμετείχε στις ιερές ακολουθίες του Θείου Πάθους κατακλύζοντας τους Ιερούς Ναούς της ακριτικής επαρχίας μας. 
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Δαμασκηνός μιλώντας στην κατάμεστη από πλήθος κεντρική πλατεία του Διδυμοτείχου, κατά τη συνάντηση των Επιταφίων, τη Μεγάλη Παρασκευή το βράδυ, ερμηνεύοντας το Θείο Πάθος τόνισε ότι «το νόημα του Σταυρού είναι μήνυμα καταλλαγής και συμφιλίωσης του ανθρώπου με το Θεό, του ανθρώπου με τον συνάνθρωπο, του ανθρώπου με το περιβάλλον και τέλος του ανθρώπου με τον ίδιο του τον εαυτό». 
Ο Σεβασμιώτατος τη Μεγάλη Πέμπτη το βράδυ χοροστάτησε στην Ακολουθία των Παθών στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αθανασίου Διδυμοτείχου, την Μεγάλη Παρασκευή το πρωϊ στην Ακολουθία της Αποκαθήλωσης στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Θεοδώρων Ορεστιάδος και το βράδυ στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Παναγίας Ελευθερωτρίας Διδυμοτείχου. Στον ίδιο Ναό λειτουργησε επίσης ο Σεβασμιώτατος, την επομένη, το πρωί του Μεγάλου Σββάτου, επί του Ιερού Κουβουκλίου για την πρώτη Ανάσταση.






















Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...