Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

«Γνωριμία με τον κόσμο της τέχνης» - Νέα εκπαιδευτικά προγράμματα στο Βυζαντινό Μουσείο

Τι αποτέλεσμα είχε η ιδέα να δημιουργηθούν «χειροποίητα βιβλία» με τη συμβολή μερικών από τις σημαντικότερες καλλιτεχνικές φυσιογνωμίες του 20ού αιώνα, όπως ο Picasso, ο Matisse, ο Chagall, ο Miró και ο Bonnard;
Μια γνωριμία με τα μοναδικά «χειρόγραφα μοντέρνας ζωγραφικής» της συλλογής του Στρατή Ελευθεριάδη-Tériade που ανέλαβε την πρωτοποριακή για τον εκδοτικό και εικαστικό χώρο πρωτοβουλία.
Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε

στο πλαίσιο της περιοδικής έκθεσης «Βιβλία καλλιτεχνών της συλλογής Tériade» που διοργανώνεται από το ΒΧΜ σε συνεργασία με το Μουσείο-Βιβλιοθήκη Στρατή Ελευθεριάδη -Tériade στη Μυτιλήνη και τη Διεύθυνση Νεώτερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του ΥΠΠΟ.

Απευθύνεται σε παιδιά από 10 ετών και θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013 με ώρες έναρξης: 10.00 και 12.00.

Η συμμετοχή στα προγράμματα είναι δωρεάν. Ο αριθμός των παιδιών που μπορούν να συμμετάσχουν στο κάθε πρόγραμμα είναι περιορισμένος γι' αυτό είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 213 213 9507 (από Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 09:00 έως 15:00). Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.


Πηγή εδώ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...