Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

Με επιτυχία και κατάνυξη η 11η εκδήλωση προετοιμασίας για τα Χριστούγεννα στην Ιερά Μητρόπολη Γλυφάδας

Την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013 πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Εισοδίων Θεοτόκου Τερψιθέας Γλυφάδας η ετήσια Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης, παρουσία του Ποιμενάρχου της κ. Παύλου, των Κληρικών και μεγάλου ακροατηρίου.

Η Εκδήλωση ξεκίνησε με προσευχή από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας. Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Σταυροφόρος Οικονόμος π. Γεώργιος Γαντζός, Προϊστάμενος του Ι.Ν. Αγίας Τριάδος Γλυφάδας και Υπεύθυνος της Σχολής Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής, ο οποίος είπε λίγα εισαγωγικά για το πρόγραμμα της Εκδηλώσεως και έδωσε το λόγο στον ομιλητή Πρωτοπρεσβύτερο π. Γεώργιο Φειδόπουλο, Προϊστάμενο του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Γλυφάδας. Ο ομιλητής ανέπτυξε το θέμα : «Λόγος Περί της Εορτής των Χριστουγέννων». (Δείτε το σχετικό Βίντεο)

Μετά το τέλος της ομιλίας, ο πολυπληθής χορός της Σχολής Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, απέδωσε Ύμνους των Χριστουγέννων, υπό τη Διεύθυνση του Διευθυντού της Σχολής κ. Διονυσίου Ηλιοπούλου. Το προλόγισμα των ύμνων, με σαφείς λειτουργικές, υμνολογικές και μουσικολογικές πληροφορίες και αναφορές, έκανε ο π. Γεώργιος Γαντζός.

Ακολούθως, ο Μητροπολίτης μας έκλεισε την εκδήλωση ευχαριστώντας εγκαρδίως τον ομιλητή π. Γεώργιο Φειδόπουλο, για όσα ωραία είπε για την Εορτή των Χριστουγέννων και τον π. Γεώργιο Γαντζό για τον κόπο του και για την παρουσίαση της Εκδηλώσεως.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε, επίσης, τα μέλη της χορωδίας, τους σπουδαστές, τους καθηγητές και τον Διευθυντή της Σχολής της Ιεράς Μητροπόλεως κ. Διονύσιο Ηλιόπουλο για την προσφορά τους επί σειρά ετών, καθώς και τον Ιερό Κλήρο και τους πιστούς που κατέκλυσαν τον Ιερό Ναό. Τέλος, ο Σεβασμιώτατος έκλεισε με την ευχή σε όλους για «Ευλογημένα Χριστούγεννα με Χριστό». (Δείτε το σχετικό Βίντεο)

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Παύλος επέδωσε τα πτυχία και τα διπλώματα των Σπουδαστών της Σχολής κατά το προηγούμενο Ακαδημαϊκό έτος. Εν συνεχεία, η χορωδία έψαλε τη φήμη του Σεβασμιωτάτου και η Εκδήλωση ολοκληρώθηκε.










Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...