Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Συλλόγου Ιεροψαλτών Ι. Π. Μεσολογγίου «ΑΡΧΙΔΙΑΚΟΝΟΣ ΑΝΘΙΜΟΣ»

Παρουσία του Μητροπολίτου Αιτωλίας & Αναρνανίας κ. Κοσμά, του Αντιπεριφερειάρχη Αιτωλ/νίας κ. Βασίλη Αντωνόπουλου, εκπροσώπων του Δήμου Ναυπάκτου
και του τοπικού Δημοτικού Διαμερίσματος Γαλατά, Ιερέων της περιοχής, εκπροσώπων Συλλόγων και Οργανώσεων από το Μεσολόγγι και πλήθους κόσμου, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου, Χριστουγεννιάτικη μουσικοθρησκευτική εκδήλωση στον Ιερό Ναό Γενέσιον της Θεοτόκου Γαλατά Μεσολογγίου.

Την εκδήλωση είχε οργανώσει το εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ναού με κάθε λεπτομέρεια.

Αμέσως με τη άφιξη του Μητροπολίτου κ. Κοσμά και την προσευχή, η πολυμελής χορωδία του Συλλόγου Ιεροψαλτών περιοχής Ιεράς πόλεως Μεσολογγίου «ΑΡΧΙΔΙΑΚΟΝΟΣ ΑΝΘΙΜΟΣ» έψαλε το Απολυτίκιο του Ναού.

Την εκδήλωση την οποία προλόγισε και παρουσίασε ο Πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου Ιερέας π. Γεώργιος Μπίμπος, περιλάμβανε ομιλία από τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτη π. Επιφάνιο Καραγεώργο καθώς και επίκαιρους Χριστουγεννιάτικους ύμνους από τη χορωδία των Ιεροψαλτών.

Εκ μέρους του Συλλόγου Ιεροψαλτών Ιεράς πόλεως Μεσολογγίου, ο Πρόεδρος κ. Παναγιώτης Ρεπάσος ευχαρίστησε για την πρόσκληση και ευχήθηκε τα χρόνια πολλά σε όλους.

Στο βήμα ανέβηκε ο κύριος ομιλητής της εκδήλωσης π. Επιφάνιος ο οποίος ανέπτυξε το θέμα της ομιλίας του με τίτλο «Και ο Λόγος σάρξ εγένετο» αναφέροντας ότι η επί της γης παρουσία του Χριστού, είχε προαγγελθεί από τον ίδιο το Θεό όταν θα «ήρχετο το πλήρωμα του χρόνου». Προφήτευσαν δε την έλευσή του πολλοί προφήτες εκατοντάδες χρόνια πριν γεννηθεί και με απόλυτη ακρίβεια για τον τόπο γεννήσεως και τα πρόσωπα.



Στη συνέχεια η χορωδία του Συλλόγου υπό τη δ/νση του Πρωτοψάλτη και Μουσικοδιδασκάλου κ. Ιωάννη Δακαλάκη, απέδωσε με απόλυτη επιτυχία Χριστουγεννιάτικους Ύμνους ικανοποιώντας το πολυπληθές ακροατήριο αφού ήταν η πρώτη φορά που εμφανίζεται χορωδία ιεροψαλτών στο Κοινοτικό διαμέρισμα του Γαλατά.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης ο Σύλλογος Ιεροψαλτών τίμησε τη μνήμη του Α/ψάλτη του Ιερού Ναού Σπύρου Στραβολέμη που υπηρέτησε το ιερό Αναλόγιο για πολλές δεκαετίες.

Για την προσωπικότητα και προσφορά του μίλησε ο χοράρχης κ. Ι. Δακαλάκης ενώ ο Μητροπολίτης κ. Κοσμάς επέδωσε τιμητική πλακέτα στη σύζυγό του κα Βασιλική Στραβολέμη.

Την εκδήλωση έκλεισε ο Μητροπολίτης με εγκωμιαστικά λόγια για τους οργανωτές και συντελεστές της εκδήλωσης και αναφέρθηκε στο λόγο της εμφανίσεως του Σωτήρος Χριστού στη γη πριν δύο χιλιάδες χρόνια.

Μετά το τέλος, το εκκλησιαστικό Συμβούλιο πρόσφερε νηστίσιμα γλυκίσματα στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Ναού.










Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...