Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

«...Και πολύ ν᾽ αγαπάς τους ανθρώπους»!!!

- Γιαγιάκα, γιατί ήρθε ο Χριστός στη γη;
- Γιατί αγαπούσε πολύ τους ανθρώπους!
Το ίδιο να κάνεις κι εσύ Ρηνούλα μου, «πολύ ν᾽ αγαπάς τους ανθρώπους»
- Και πώς ήρθε, γιαγιάκα μου, στη γη ο Μεσσίας;
- Πάμε, Ρηνούλα μου, να παρακολουθήσουμε τα «Χελιδόνια», τα παιδιά του Νηπιαγωγείου, που θα μας οδηγήσουν με το δικό τους τρόπο στη Βηθλεέμ...

Παραμονές λοιπόν Χριστουγέννων, τα παιδιά του Νηπιαγωγείου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, έζησαν μια ξεχωριστή βραδυά βγαλμένη μέσα από τη δική τους ζωντάνια!

Η χριστουγεννιάτικη γιορτή στηρίχθηκε σε ένα θεατρικό έργο το οποίο δημιουργήθηκε αποκλειστικά από τα παιδιά για τα παιδιά. Οι συζητήσεις που προηγήθηκαν σχετικά με τον ερχομό του Χριστού στη γη και την ενανθρώπησή Του, έγινε το έναυσμα και η αφετηρία ώστε να γραφτεί μια θεατρική παράσταση η οποία περιελάμβανε στη δομή της τα στοιχεία που είχαν προκύψει από την καθημερινή τους κουβέντα.

Με την απλότητα, το κέφι και την άνεση που τα διακρίνει, τα νήπια ζωντάνεψαν στιγμές μοναδικές από το θαύμα των Χριστουγέννων. Ένα έργο σύγχρονο μα και παραδοσιακό, θεολογικό μα και παιδικό περιείχε μηνύματα που από τις πρόβες κιόλας καταγράφηκαν στο μυαλό και στην ψυχή των νηπίων.

Διάχυτη στο έργο η αγάπη στο Χριστό και στους ανθρώπους δοσμένα με ευαισθησία, διάκριση, χιούμορ και πρωτότυπους διαλόγους.

Η γιορτή ξεκίνησε με ύμνους και παραδοσιακά κάλαντα απ᾽ όλη την Ελλάδα και έκλεισε με την διαπίστωση των γονέων πως «ήταν μία από τις καλύτερες χριστουγεννιάτικες γιορτές» στην 24χρονη πορεία του Νηπιαγωγείου της Πειραϊκής Εκκλησίας…











Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...