Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Κερκύρας Νεκτάριος: «Οφείλουμε μία συγγνώμη στα παιδιά μας...»

Στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Χρονίως Πασχόντων «Η Πλατυτέρα» διεξήχθη το απόγευμα της Κυριακής 22
Δεκεμβρίου 2013 η χριστουγεννιάτικη γιορτή των νέων της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας, οργανωμένη από το Γραφείο Νεότητος της τοπικής Εκκλησίας. Η γιορτή είχε ως κεντρικό της θέμα: «Οι προφήται προεκήρυξαν: φως εις αποκάλυψιν Εθνών και δόξα Ισραήλ».

Στην εκδήλωση συμμετείχαν η Χορωδία της Σχολής Εκκλησιαστικής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως «Ο ΑΓΙΟΣ ΑΡΣΕΝΙΟΣ», υπό τη διεύθυνση του χοράρχη κ. Νικολάου Μακρόπουλου, η οποία απέδωσε ύμνους από το άγιο Δωδεκαήμερο, παιδιά από τον Βρεφονηπιακό Σταθμό «Ελένη Μπέλλου» της Ιεράς Μητροπόλεως, νέοι και νέες από τις Ενορίες Ιάσωνος και Σωσιπάτρου, Οδηγητρίας Αλεπούς, Αγίου Δημητρίου Άνω Παυλιάνας, Ζωοδόχου Πηγής Κάτω Κορακιάνας, Αγίων Πάντων πόλεως, Τριών Μαρτύρων Ανεμομύλου, Αγίου Βαρβάρου Ποταμού, Αγίου Σπυρίδωνος Κυράς Χρυσικού, Υπεραγίας Θεοτόκου Ελεούσης Κοινοπιαστών, που έδωσαν με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο μηνύματα για τα Χριστούγεννα με μουσική, απαγγελίες, δρώμενα και χρήση πολυμέσων.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, κλείνοντας την εκδήλωση, συνεχάρη τα παιδιά και όλους όσους συμμετείχαν και τόνισε ότι τα παιδιά μας δείχνουν τον δρόμο της αλήθειας και της πίστης στον Χριστό, ενώ εμείς τους έχουμε φορτώσει με σύγχυση και τους έχουμε καλέσει να ζήσουν σε έναν προβληματικό κόσμο από πλευράς νοοτροπίας, αξιών και απουσίας του Θεού. Οφείλουμε μία συγγνώμη στα παιδιά αυτά, που κρατούνε την ουσία και θέλουν να έχει η ζωή τους νόημα χάρις στην παρουσία του Χριστού.

Ο Μητροπολίτης Κερκύρας τόνισε ότι η γιορτή αποτέλεσε μία ευκαιρία να βγει προς τα έξω η προσπάθεια που οι Ενορίες, οι ιερείς, τα λαϊκά στελέχη και οι γονείς κάνουν για να είναι ζωντανή η παρουσία της Εκκλησίας στους νέους. Παρακάλεσε όλους να μη λησμονήσουν ότι Χριστούγεννα χωρίς Χριστό δεν έχουν νόημα και να πυκνώσουν με την συμμετοχή τους τη Χριστουγεννιάτικη Θεία Λειτουργία και να ενισχύσουν τα έργα της αγάπης της τοπικής Εκκλησίας.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε και η πρύτανις του Ιονίου Πανεπιστημίου κ. Αναστασία Σαλή- Παπασαλή.





























Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...