Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Η τιμία Κάρα του Αγίου ενδόξου νεομάρτυρος Ραφαήλ από τη Μυτιλήνη στη Χαλκίδα

Με χαρά, ευλάβεια και τιμή και πληθωρική συμμετοχή του Ιερού Κλήρου και τους ευσεβούς Λαού υποδέχθηκε η Πόλη της Χαλκίδος και συγκεκριμένα η Ενορία της Ευαγγελιστρίας, την Τιμία Κάρα του Αγίου ενδόξου Ιερομάρτυρος Ραφαήλ, εκ της Μυτιλήνης.

Την Τιμία Κάρα εκόμισε, κατόπιν σχετικής εγκρίσεως της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μυτιλήνης κ. Ιακώβου, Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος Αρχιμανδρίτης π. Ιάκωβος Καραμούζης, και την υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, το απόγευμα του Σαββάτου 11ης Ιανουαρίου 2014, στα προπύλαια του Ι. Ναού της Ευαγγελιστρίας Χαλκίδος.
Αμέσως ετελέσθη ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου, ο οποίος κήρυξε τον θεμέλιο λόγο στους πιστούς, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι ο Άγιος Ραφαήλ είναι ο Άγιος «του πόνου» και ευχαρίστησε εκ μέρους του Ιερού Κλήρου και τους ευσεβούς Λαού της Πόλεως τον άγιο Πρωτοσύγκελλο π. Ιάκωβο για την ευλογία του προσκυνήματος της Τιμίας Κάρας του Αγίου Ραφαήλ, παρακαλώντας τον να διαβιβάσει τις ευχαριστίες αυτές και προς το σεπτό πρόσωπο του αγίου Μυτιλήνης.

Ο π. Ιάκωβος, με πολλή αγάπη ευχαρίστησε κι εκείνος τον Μητροπολίτη μας, διαβιβάζοντάς του παράλληλα και τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μυτιλήνης
Την Κυριακή 12 Ιανουαρίου το πρωί ετελέσθη η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία υπό του Μητροπολίτου μας κ. Χρυσοστόμου, συλλειτουργούντων και αρκετών Ιερέων, με προεξάρχοντα αυτών τον άγιο Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεως Μυτιλήνης, Αρχιμ. Ιάκωβο Καραμούζη.

Τον θείο λόγο κήρυξε εμπνευσμένα ο Αρχιμ. Αιμιλιανός Χρήστου, Προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ι. Ναού Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, ο οποίος με αναφορά στο με αναφορά στο Αποστολικό Ανάγνωσμα της ημέρας επεσήμανε ότι «ο καθένας χριστιανός καλείται να ζει την παρουσία του Χριστού όχι μόνο ως το προσδοκώμενο των εσχάτων, αλλά ως το παρόν που αγιάζει και μεταμορφώνει την ύπαρξή του». Παράλληλα, ευχήθηκε εκ μέρους του Ιερού Κλήρου και του πιστού Λαού και προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Χρυσόστομο, ο οποίος σαν αυτή την ημέρα (12 Ιανουαρίου), πριν 12 χρόνια (2002), ενθρονίσθηκε στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «τα πολλά χαρίσματα που χάρισε ο Πανάγαθος Θεός στον Δεσπότη μας , ο ίδιος φροντίζει να τα καλλιεργεί και να τα αυξάνει όχι για ατομική του προβολή, αλλά πάντοτε προς δόξαν Θεού, για να τα προσφέρει σε όλους εμάς, τα πνευματικά του παιδιά, για την πνευματική μας προκοπή, «μέχρι καταντήσωμεν οἱ πάντες εἰς τὴν ἑνότητα τῆς πίστεως καὶ τῆς ἐπιγνώσεως τοῦ υἱοῦ τοῦ Θεοῦ, εἰς ἄνδρα τέλειον, εἰς μέτρον ἡλικίας τοῦ πληρώματος τοῦ Χριστοῦ».

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης μας ευχαρίστησε τον π. Αιμιλιανό για την αγάπη του και τους καλούς του λόγους, ενώ απευθυνόμενος προς τον Κλήρο και τον Λαό, τους παρακάλεσε να προσεύχονται διαρκώς στο Θεό για εκείνον ώστε, όσα καλά με πολλή αγάπη λέγονται για εκείνον, ο ίδιος να αγωνίζεται για να τα εφαρμόζει προς δόξαν Θεού και πνευματική ωφέλεια των πιστών της Εκκλησίας μας.

Η Τιμία Κάρα του Αγίου Ραφαήλ θα παραμείνει στην Πόλη μας μέχρι τις 23 Ιανουαρίου, ενώ στον Ιερό Ναό της Ευαγγελιστρίας θα τελούνται καθημερινά Ιερές Ακολουθίες, Ιερές Αγρυπνίες, Κηρύγματα και πνευματικές ομιλίες κ.λπ., τα οποία μεταδίδονται και από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς μας Μητροπόλεως (97,7).











Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...