Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Η Μητρόπολη των εορτών στο Αμάν της Ιορδανίας

Με την δέουσα λαμπρότητα εορτάσθηκε η Μητρόπολις των Εορτών, τα Χριστούγεννα, στο Αμάν της Ιορδανίας, εκκλησιαστική επαρχία του παλαιφάτου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.
Συγκεκριμένα το βράδυ της 24ης Δεκεμβρίου 2013 (με το παλαιό εορτολόγιο, 5 Ιανουαρίου 2014 με το νέο) τελέσθηκε κατά το έθιμο Ιερή Αγρυπνία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Υπαπαντής του Σωτήρος προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Φιλαδελφείας κου Βενεδίκτου.

Κατανυκτική ήταν η Θεία λειτουργία,στο τέλος της οποίας πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη Λιτανεία της Ιερής Εικόνος της Γεννήσεως του Θεανθρώπου. 

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Νεκτάριος ανέγνωσε το μεστό νοημάτων Εόρτιο Μήνυμα της Α.Θ.Μ., του Πατριάρχου Ιεροσολύμων Κου Κου ΘΕΟΦΙΛΟΥ, ενώ ο Σεβασμιώτατος δεν παρέλειψε στο τέλος της Ιερής Ακολουθίας να μεταφέρει τις πατρικές ευχές του Σεπτού Προκαθημένου της Σιωνίτιδος Εκκλησίας. 

Μεγάλη και ουσιαστική ήταν η συμμετοχή των πιστών κάθε ηλικίας τόσο στην Θεία Ευχαριστία, όσο και ύστερα που έσπευσαν οικογενειακώς να ευχηθούν τα δέοντα στον Σεβ. Μητροπολίτη μας.

Η ίδια χαρούμενη ατμόσφαιρα συνεχίστηκε και σ΄ όλη την διάρκεια της εορτής της Χριστού Γέννας,παρ΄όλο ότι ήταν εργάσιμη για τον τόπο ήμερα.









Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...