Πέμπτη, 9 Ιανουαρίου 2014

Ολκάς: Ανακαλύπτοντας μεσαιωνικά λιμάνια στο Βόρειο Αιγαίο και στη Μαύρη Θάλασσα

Την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014, ώρα 19.00, στο Σισμανόγλειο Μέγαρο του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Ολκάς. Ανακαλύπτοντας μεσαιωνικά λιμάνια στο Βόρειο Αιγαίο και στη Μαύρη Θάλασσα».

Το ντοκιμαντέρ είναι παραγωγή του Ευρωπαϊκού Κέντρου Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων, στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου: «Ολκάς. Από το Αιγαίο στη Μαύρη Θάλασσα. Μεσαιωνικά λιμάνια στους θαλάσσιους δρόμους της Ανατολής». Περιλαμβάνει λήψεις 45 λιμανιών από την Ελλάδα, την Τουρκία, τη Βουλγαρία, την Ρουμανία, την Ουκρανία και τη Γεωργία. Περιλαμβάνει υπότιτλους στα αγγλικά και μπορείτε να δείτε ένα μικρό απόσπασμα εδώ.

Το έργο «Ολκάς» συντονίζεται από το Ε.Κ.Β.Μ.Μ. και συνεργάζονται σ’ αυτό ως εταίροι 7 φορείς από 6 χώρες: το Κέντρο Πολιτισμού Θεσσαλονίκης (Ελλάδα), το Πανεπιστήμιο Κωνσταντινούπολης (Istanbul University) και το Cultural Awareness Foundation (Τουρκία), το Μουσείο Ιστορίας της Περιφέρειας της Βάρνας (Βουλγαρία), το Μουσείο Εθνικής Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Κωνστάντζα (Ρουμανία), το Παράρτημα Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού στην Οδησσό (Ουκρανία) και το Εθνικό Κέντρο Ερευνών για τη Γεωργιανή Τέχνη και Κληρονομιά “G. Chubinashvili” (Γεωργία). Διαβάστε περισσότερα για το πρόγραμμα “Ολκάς” εδώ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...