Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

Λαμπρός ο εορτασμός των Θεοφανείων στη Χαλκίδα

Με ιδιαίτερη εκκλησιαστική λαμπρότητα εορτάστηκαν και φέτος τα Θεοφάνεια στην πόλη της Χαλκίδος. Η πανηγυρική Θεία Λειτουργία και η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού τελέσθηκε, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσοστόμου, στον κατάμεστο από χριστιανούς, έως και τον προαύλιο χώρο, μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Χαλκίδος.
Μετά το πέρας των Ιερών Ακολουθιών ξεκίνησε η ιερά Λιτανεία, η οποία με την συμμετοχή του Ιερού Κλήρου, των Αρχών και πολλών πιστών, κατευθύνθηκε στην Παραλία, στο χώρο μπροστά από το Δημαρχείο Χαλκίδος.
Εκεί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος, ο Ιερός Κλήρος, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Σίμος Κεδίκογλου, οι Βουλευτές Ευβοίας κ. Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος, κ. Ευάγγελος Αποστόλου και κ. Δημήτριος Αναγνωστάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας κ. Αθανάσιος Μπουραντάς, ο Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Αθανάσιος Ζεμπίλης και ο Διοικητής της Σχολής Πεζικού Χαλκίδος Υποστράτηγος κ. γεώργιος Μαυρομανωλάκης, επιβιβάστηκαν σε πλωτό σκάφος για την Τελετή της ρίψης του Τιμίου Σταυρού στη θάλασσα και τον Αγιασμό των υδάτων.
Η παραλία της Χαλκίδος παρέμεινε ασφυκτικά γεμάτη από κόσμο, από το ένα άκρο της έως το άλλο, παρά την βροχή που ξέσπασε μόλις άρχισε η Ακολουθία του Αγιασμού των Υδάτων.
Μόλις ακούστηκε το τροπάριο των Θεοφανείων «Εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε...» και 15 γενναίοι κολυμβητές έπεσαν στη θάλασσα και το Σταυρό ανέσυρε για τέταρτη φορά ο κ. Παναγιώτης Κατσικαβάλης, ο οποίος παρέλαβε από τον Σεβασμιώτατο ένα χρυσό Σταυρό, ενώ όλοι οι υπόλοιποι κολυμβητές από ένα ασημένιο Σταυρό.
Στη συνέχεια και μετά την έξοδο όλων από το πλωτό σκάφος και ενώ η βροχή συνεχιζόταν η Λιτανευτική Πομπή επέστρεψε στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, όπου και έγινε η Απόλυση.
Στις Ιερές Ακολουθίες έψαλλαν θαυμασιώτατα οι Ιεροψάλτες του Ι. Ν. Αγίου Νικολάου Χαλκίδος κ. Σπυρίδων Σιμιτζής και κ. Δήμος Τσίμπος, μαζί με τα εκλεκτά μέλη των βυζαντινών χορών τους.














Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...