Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Μνημὀσυνο για τον μακαριστό Μητροπολίτη Χαλκίδοε Χρυσόστομο Α´ (Βέργη)

Την Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014 ετελέσθη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου στο Ι. Παρεκκλήσιο της Παναγίας Οδηγητρίας (Μέσα Παναγίτσα) Χαλκίδος, με αφορμή την εορτή της Ανακομιδής του Ι. λειψάνου του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, συλλειτουργούντων των τεσσάρων Ιερέων της Ενορίας του Αγίου Νικολάου, όπου το Ι. Παρεκκλήσιο ανήκει, και συνευχομένων αρκετών Κληρικών.
Στο κήρυγμά του προς τους πιστούς, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην ιερά διήγηση της ημέρας, δηλαδή την μετακομιδή του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου από τα Κόμανα του Πόντου στην Κωνσταντινούπολη, τονίζοντας ιδιαιτέρως την αξία της αιτήσεως και της παροχής συγγνώμης.
Αναφέρθηκε ακόμη στο πρόσωπο του αμέσου προκατόχου του, μακαριστού Μητροπολίτου Χαλκίδος Χρυσοστόμου του Α΄, για την ανάπαυση του οποίου ετελέσθη Μνημόσυνο επί τη συμπληρώσει 4 ετών από της κοιμήσεώς του (26-1-2010) τονίζοντας ότι ο αοίδιμος Ιεράρχης γνώριζε να ζητά, αλλά και με φιλανθρωπία και να παρέχει την συγγνώμη σε όσους τον επίκραιναν.
Μετά την Θεία Λειτουργία, η οποία μεταδόθηκε απευθείας από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς μας Μητροπόλεως (97,7 fm), όλο το εκκλησίασμα μετέβη στο νεόδμητο και ωραιότατο παρακείμενο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας, όπου δέχθηκε την εγκάρδια φιλοξενία των πατέρων και των συνεργατών τους.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...