Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Κοπή Βασιλόπιτας των Εθελοντών της «Διακονίας στο σπίτι» και της «Διακονίας του Νοσοκομείου Χαλκίδος»

Με την παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, έλαβε χώρα η κοπή της Βασιλόπιτας του νέου έτους των μελών – εθελοντών της «Διακονίας στο σπίτι» και της «Διακονίας στο Νοσοκομείο Χαλκίδος».
Αρχικά τελέσθηκε η ακολουθία της Μικράς Παρακλήσεως προς την Παναγία, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, όπου ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε και απηύθυνε λόγο προς τα μέλη της Εθελοντικής Διακονίας τονίζοντας την αξία του Εθελοντισμού αλλά και την υψηλή σημασία του έργου της επίσκεψης προς τον ασθενή και μοναχικό συνάνθρωπο.
Μάλιστα, τόνισε χαρακτηριστικά, προς τους εθελοντές της Τοπικής Εκκλησίας, ότι «μπορεί να προσφέρετε υπηρεσίες εθελοντικά, αλλά πληρώνεστε και ο μισθός σας κατατίθεται στην τράπεζα του ουρανού, στα ονόματα σας και μακάρι, εν εκείνη τη ημέρα, να ακούσετε από το Σωτήρα το ‘‘σε ευχαριστώ παιδί μου γιατί ήμουν ασθενής και με επισκέφθηκες’’».
Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους ιερείς συντονιστές αυτής της δράσης της τοπικής μας Εκκλησίας, Αρχιμ. Αιμιλιανό Χρήστου, για την Εθελοντική Διακονία στο Νοσοκομείο και Οικονόμο Ιωάννη Κορέλη, για την Εθελοντική Διακονία στο σπίτι.
Μετά την Ιερά Παράκληση, στο παρακείμενο Πνευματικό Κέντρο του Μητροπολιτικού Ναού, ευλογήθηκε από το Σεβασμιώτατο η Βασιλόπιτα και παρατέθηκε δεξίωση.
Οι παριστάμενοι Εθελοντές και Εθελόντριες, με αφορμή αυτή τη συνάντηση ανανέωσαν την επικοινωνία τους και αντάλλαξαν απόψεις για την προσφερόμενη Διακονία, ενώ παρακολούθησαν και σχετική παρουσίαση για τον νέο τρόπο ανάπτυξης της δράσης τους.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...