Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Ο Μητροπολίτης Φιλαδελφείας (Πατρ. Ιεροσολύμων) Βενέδικτος κοντά στα νιάτα

Τα νιάτα της Εκκλησίας φιλοξένησε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κος Βενέδικτος ,στις εγκαταστάσεις της Ι. Μονής Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου στον Ιορδάνη, τις προηγούμενες ημέρες.

Συγκεκριμένα, δεκάδες νέοι και νέες -μέλη της νεανικής κίνησης της Ι.Μητροπόλεως Φιλαδελφείας- είχαν την ευκαιρία επί ένα πενθήμερο να ξεφύγουν από την ρουτίνα της καθημερινότητας και να ζήσουν, στους φιλόξενους χώρους της Ι.Μονής, στιγμές ψυχικού ανεφοδιασμού με τις Ιερές Ακολουθίες και τις πνευματικές συζητήσεις,αλλά και να αναπτύξουν δράσεις ωφέλιμες. Εκεί βρέθηκαν και με τον Σεβ. Βενέδικτο.

Εκείνος εν πρώτοις μετέφερε τις πατριαρχικές ευχές της Α.Θ.Μ. του Πατρός και Ποιμενάρχου όλων Κου Κου ΘΕΟΦΙΛΟΥ,βεβαιώνοντάς τους για το διαρκές ενδιαφέροντός Του,δεδομένου ότι εκείνοι δεν είναι απλά το μέλλον της όμορφης Ιορδανίας ,αλλά και ζωντανό κύτταρο της Μητέρας των Εκκλησιών,των Ιεροσολύμων.

Επίσης ο Σεβασμιώτατος συζήτησε μαζί με την νεολαία τα προβλήματά της ,τις ανησυχίες της και άκουσε τους οραματισμούς της για το μέλλον ,τις σπουδές της ,τις οικογένειές της.Υποσχέθηκε δε, ότι θα είναι αρωγός στις ανάγκες της στο μέτρο των δυνατοτήτων του.Ευχάριστα και καρποφόρα έληξε η πενθήμερη "κατασκήνωση" έχοντας αφήσει τις καλύτερες των εντυπώσεων.Αναμένουν όλοι και νέα ανάλογη πρωτοβουλία.

Την Κυριακή 13/26 Ιανουαρίου τρ.έ. ο Σεβ.Μητροπολίτης μας προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον κατάμεστο Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Μαρτζ Αλ-Χαμάμ.Στο τέλος της Ευχαριστιακής Σύναξης ,και στα πλαίσια της αγάπης του για τα παιδία,προσέφερε σχολικές τσάντες σ΄όλα τα κατηχητόπουλα της Ενορίας ευχόμενος να έχουν πρόοδο στα μαθήματά τους και στην ζωή τους όλη,αρκεί να έχουν έμπιστοσύνη στο θέλημα του Θεού και διάθεση μελέτης.Τα παιδιά με έκδηλη την χαρά έλαβαν το δώρο από τα χέρια του Σεβ.Βενεδίκτου.

Εκπροσώπου της Α.Θ.Μ. του Πατριάρχου της Σιωνίτιδος Εκκλησίας Κου Κου ΘΕΟΦΙΛΟΥ, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας υποδέχθηκε με ιδιαίτερη χαρά στο αεροδρόμιο του Αμμάν τον Σεβ. Μητροπολίτη Δωδώνης κο Χρυσόστομο, Διευθυντή του Γραφείου προσκυνηματικών περιηγήσεων της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και την συνοδεία του,οι οποίοι πραγματοποιούν επίσημη επίσκεψη στο χασεμιτικό Βασίλειο της Ιορδανίας, προσκεκλημένοι των αρμόδιων επί του τουρισμού κρατικών φορέων.

Από την πρώτη στιγμή της άφιξης της εκκλησιαστικής αντιπροσωπείας, ο Σεβ. Βενέδικτος εξήγησε πως ο τόπος που επισκέπτονται έχει φιλόξενους κατοίκους,λαμπρή ιστορία και πλήθος από αξιοθέατα και ότι όλα είναι άξια να προσεγγίσουν το ενδιαφέρον του λεγόμενου θρησκευτικού τουρισμού μεταξύ Ελλάδας και Ιορδανίας.
Τους υποσχέθηκε τέλος ότι, θα είναι κοντά τους διαρκώς.















Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...