Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Επίσκεψη μαθητών Γυμνασίου σtον σεβασμιώτατο στο πλαίσιο του προγράμματος «Σχολική και Κοινωνική Ζωή»

Την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου το μεσημέρι επισκέφθηκαν το επισκοπείο Βέροιας μαθητές και μαθήτριες του Α΄ Γυμνασίου Βεροίας προκειμένου να γνωρίσουν και να συνομιλήσουν με τον σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονα.

Η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο του νέου προγράμματος του Υπουργείου Παιδείας «Σχολική και Κοινωνική ζωή» και της ενότητας ερευνητικής και βιωματικής εργασίας. Προηγήθηκαν επισκέψεις στην έκθεση ζωγραφικής του Ε. Βαρλάμη με θ’εμα τον απόστολο Παύλου καθώς και σε άλλους κοινωνικούς φορείς της Βέροιας.

Οι μαθητές, που συνοδευόταν από τους καθηγητές τους, είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν με τον σεβασμιώτατο και να του θέσουν διάφορα ερωτήματα, όπως π.χ. για την πρωτοβουλία του στη διοργάνωση της έκθεσης του Ε. Βαρλάμη, για τις προσωπικές του αποφάσεις να ενταχθεί στην διακονία της Εκκλησίας, και τί τον επηρέασε στην απόφασή του, για τη σχέση της Εκκλησίας με τους νεόυς, για τη συμβολή της στους πληγέντες από την οικονομική κρίση και πολλές ακόμη ερωτήσεις στις οποίες ο σεβασμιώτατος απήντησε με πατρική αγάπη.








Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...