Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Ο Μητροπολίτης Πατρών κοντά στον Αθλητικό Όμιλο Αχαΐας «ΓΑΛΗΝΗ»

Την ημέρα της εορτής των Τριών Ιεραρχών επέλεξε ο Α.Ο. Αχαΐας «ΓΑΛΗΝΗ» για να κόψει την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα στη φιλόξενη και καλαίσθητη αίθουσα του ξενοδοχείου των Πατρών Patras Palace.

Η ΓΑΛΗΝΗ δραστηριοποιείται στην Πάτρα τα τελευταία 18 χρόνια με τμήματα πινγκ πονγκ, ποδοσφαίρου, στίβου, μπάσκετ, βόλεϊ και τοξοβολίας και με πλούσια την πολιτιστική και ανθρωπιστική προσφορά της σε τοπικό και πανελλήνιο επίπεδο.

Την αγιοβασιλόπιτα ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ο οποίος μίλησε επαινετικά για το πλούσιο και σημαντικό έργο που επιτελείται στον Α.Ο. «ΓΑΛΗΝΗ», για την προσφορά του στους νέους αλλά και την πατραϊκή κοινωνία ευρύτερα.

Στη συνέχεια έγινε αναφορά στη συνεργασία του Αθλητικού Ομίλου με το Διαπολιτισμικό Αθλητικό Πρόγραμμα «Παι-ζούμε μαζί» που ξεκίνησε στα τέλη Δεκεμβρίου 2012 και ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο του 2013 σε συνεργασία με την αντιδημαρχία εθελοντισμού και ΜΚΟ του Δήμου Πατρέων και την ΜΚΟ ΚΕΜΟΠ Ναυπάκτου «Ο ΠΛΑΤΩΝ». Επρόκειτο για δράση στα πλαίσια του ετήσιου προγράμματος του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ένταξης Υπηκόων Τρίτων Χωρών στην Ελλάδα και αφορούσε παιδιά 8-18 ετών, που επιθυμούσαν να γνωρίσουν τα αθλήματα του ποδοσφαίρου, του μπάσκετ και του πινγκ πονγκ. Η ΓΑΛΗΝΗ δάνεισε τις αθλητικές της εγκαταστάσεις στην περιοχή Δεμένικα Πατρών προκειμένου να υλοποιηθεί το πρόγραμμα.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύτηκαν, επίσης, αθλητές και αθλήτριες της ΓΑΛΗΝΗΣ που διακρίθηκαν τη χρονιά που πέρασε σε πανελλήνιο και τοπικό επίπεδο στα αθλήματα της τοξοβολίας, του στίβου, του ποδοσφαίρου και του πινγκ πονγκ.

Η εκδήλωση τίμησε ιδιαίτερα την Αντιδήμαρχο Πατρέων του τμήματος Εθελοντισμού, Μ.Κ.Ο., Ισότητας Φύλων, Ένταξης Μεταναστών και Εξυπηρέτησης του Πολίτη κ. Μαρία Ανδρικοπούλου-Ρούβαλη, για τις άοκνες υπηρεσίες της στην καλλιέργεια του εθελοντισμού στην τοπική κοινωνία και στην εξύψωση του κοινωνικού και του αθλητικού ιδεώδους.

Τίμησαν με την παρουσία τους την εορταστική αυτή αθλητική εκδήλωση οι: -Δήμαρχος Πατρέων κ. Γιάννης Δημαράς
-Αντιδήμαρχος Πρασίνου, Περιβάλλοντος, Αντεπιστασίας, κ. Γιώργος Σιγαλός
-Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής & Αθλητισμού, κ. Θεοχάρης Μασσαράς
-Αντιδήμαρχος Διοίκησης & Επικοινωνίας, κ. Χαράλαμπος Στανίτσας
-Γενική Γραμματέας Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Αναστασία Μανωλοπούλου-Νικολοπούλου
-Βοηθός Δημάρχου, κ. Γιώργος Ψωμιάδης
-Δημοτικός Σύμβουλος & επικεφαλής της παράταξης «Πρωτοβουλία Πάτρας», κ. Ανδρέας Τζουραμάνης
-Δημοτικός Σύμβουλος, κ. Αντώνης Χαροκόπος
-Πρόεδρος Παμπελοποννησιακού Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Πάτρας, κ. Παναγιώτης Κογκόλης
-Πρόεδρος Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αχαΐας, κ. Δημήτρης Μπαλαφούτης
-Εκπρόσωπος Ένωσης Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Αχαΐας-Ηλείας, κ. Γιώργος Βούλγαρης
-Επίτιμος Πρόεδρος & Ιδρυτής του Α.Ο. «ΓΑΛΗΝΗ» πρωτοπρεσβύτερος Αντώνιος Ρουμελιώτης
-Ιερείς διάφορων ναών της πόλης
-Αθλητές όλων των τμημάτων του Ομίλου με τις οικογένειές τους
-Μέλη και φίλοι της ΓΑΛΗΝΗΣ

Ήταν μια όμορφη, ζεστή διοργάνωση κοπής πρωτοχρονιάτικης πίτας με εορταστικό χρώμα! Ο Α.Ο. ΓΑΛΗΝΗ ξεκινάει το 2014 με ευχές για πολλές επιτυχίες σε όλα του τα τμήματα, γαλήνη και αισιοδοξία!

















Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...