Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Η εορτή του Αγίου Δαμιανού του εν Λαρίση τελειωθέντος

Πανηγυρικά εορτάσθηκε η μνήμη του Αγίου ενδόξου Νέου Οσιομάρτυρος Δαμιανού του εν Κισσάβω και εν Λαρίση πυρί τελειωθέντος στην Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014 και με πλούσιες λατρευτικές εκδηλώσεις.
Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Δαμιανού στην ΔΑΚ (Διοίκηση Αγωγού Καυσίμων) αλλά και στον εορτάζοντα υπόγειο Ιερό Ναό του Αγίου στην Αγία Αικατερίνη του Αλκαζάρ, όπου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος, παρουσία πολλών πατέρων και με την συμμετοχή των πιστών ανθρώπων της περιοχής του Αλκαζάρ, προς τους οποίους απευθύνθηκε με πολλή αγάπη για το έργο που επιτελούν, μιλώντας τους για την δύναμη και την ισχύ της πίστεως.
Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης κ.Ιγνάτιος χοροστάτησε στον Ιερό Ναό του Αγίου στην Δ.Α.Κ., παρουσία του Διοικητού της Μονάδος και των στρατιωτικών αρχών, ενώ στην συνέχεια τέλεσε την Δοξολογία για την μεγάλη εορτή του Προστάτου του Στρατοπέδου της Δ.Α.Κ. Οσίου Δαμιανού. Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος τόνισε: «Ελάτε να αντλήσουμε σωτήρια και αγιαστικά μηνύματα από τον Μεγάλο Άγιο της πίστεώς μας, να μιμηθούμε την ανδρεία του και την γενναιότητά του, με τις οποίες αντιμετώπισε όλους τους διωγμούς, τις ύβρεις, την κακία των ανθρώπων, αλλά και το τόσο σκληρό και βασανιστικό μαρτύριο του στην πόλη μας. Ευτυχώς και στις μέρες μας υπάρχουν γενναίοι και ανδρείοι στο φρόνημα συνάνθρωποί μας που παλεύουν κάτω από δύσκολες συνθήκες, προκειμένου να επιτελέσουν με συνέπεια και ακρίβεια το υψηλό έργο τους, όπως είναι και οι γενναίοι αξιωματικοί μας που με θυσιαστικό πνεύμα και ακράδαντη πίστη στον Θεό, εκπληρώνουν την αποστολή τους»
Παρόμοιες λατρευτικές εκδηλώσεις έλαβαν χώρα για την εορτή του Οσίου Δαμιανού, του εν Κισσάβω, και στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Αχιλλίου, κάτω απʼ τον οποίο οι δήμιοι κρέμασαν και έκαψαν τον Άγιο του Θεού, πετώντας την στάχτη του στον Πηνειό ποταμό.






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...