Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Φοιτητές αθώωσαν 74χρονη, 32 χρόνια μετά

Τριάντα δύο χρόνια έμεινε στις φυλακές η Μαίρη Βιρτζίνια Τζόουνς για ένα έγκλημα που δεν είχε διαπράξει ποτέ στη ζωή της και τελικά αποφυλακίστηκε στα 74 χρόνια της χάρη στην «μάχη» που έδωσε μια ομάδα φοιτητών της Νομικής.

Το 1981 το δικαστήριο είχε κρίνει την Τζόουνς ένοχοι για κλοπή, απαγωγή και φόνο ενός διακινητή ναρκωτικών, που είχε διαπράξει όμως ο τότε σύντροφός της, Μόουζ Ουίλις. Σύμφωνα με τα στοιχεία που εντόπισαν οι φοιτητές της Νομικής και αποδέχθηκε το δικαστήριο ο Ουίλις είχε απειλήσει την Τζόουνς βάζοντας ένα πιστόλι στον κρόταφό της ώστε να την αναγκάσει να οδηγήσει το θύμα σε μια αλέα, όπου και τον σκότωσε.

Η ζωή της Τζόουνς άλλαξε δραματικά όταν γνώρισε και πίστεψε τον Ουίλις. Η ίδια εργαζόταν ως σχολική σύμβουλος όταν τον γνώρισε, ως άστεγο, και πίστεψε στα όσα της είπε ότι ήθελε να αλλάξει ζωή. Ωστόσο αυτό δεν έγινε και μάλιστα μια εβδομάδα, προτού ο Ουίλις σκοτώσει τον διακινητή ναρκωτικών, είχε πυροβολήσει την κόρη της Τζόουνς, Ντενίτρα, ενώ στη συνέχεια τις απείλησε πως θα της σκότωνε εάν πήγαιναν στην αστυνομία.

«Δεν συμμετείχα σ' αυτό το φόνο με τη βούλησή μου», δήλωσε η Τζόουνς ενώπιον του δικαστηρίου, ενώ η κόρη της που βρισκόταν στην αίθουσα μετά την απόφαση είπε στους δημοσιογράφους: «Ευχαριστούμε τον Ιησού. Είναι σουρεαλιστικό. Είναι η μέρα που περιμέναμε όλη μας τη ζωή».

Πηγή εδώ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...