Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ τίμησε τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Παναγιώτη Τσιάπρα

Του Σταμάτη Μιχαλακόπουλου 
Με αφορμή τη συμπλήρωση 58 ετών ιερατικής διακονίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ Σεραφείμ, την ημέρα της εορτής του Ευαγγελισμού και κατά τη διάρκεια της πανηγυρικής Θ. Λειτουργίας στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, τίμησε με έναν επιστήθιο Σταυρό, τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Παναγιώτη Τσιάπρα, εφημέριο του Ναού για 29 συναπτά έτη. Την απόφαση για να τιμηθεί ο π. Παναγιώτης, έλαβε το εκκλησιαστικό συμβούλιο του Ιερού Ναού.
«Σεμνόν, ιεροπρεπή, καλόν καγαθόν και πιστόν λευίτην», χαρακτήρισε

τον τιμώμενο Ιερέα ο Σεβασμιώτατος. Και με αφορμή την Τιμία Κάρα του Αγίου Νικολάου Πλανά, που βρίσκεται προς προσκύνηση στο Ναό, συνέχισε:

«Η καρδία όλων μας πάλλεται σήμερα καθώς τιμώμεν τον π. Παναγιώτην από αγάπη υιικήν και από ευγνωμοσύνην μεγίστην, διότι ο άνθρωπος αυτός ομοιάζει τόσον πολύν προς τον, εν μέσω υμών ευρισκόμενον, τον ηγιασμένον Ιερέαν, τον Όσιον και Θεοφόρον Νικόλαον τον Πλανάν.
Ο π. Παναγιώτης ως λειτουργός άριστος, ως πνευματικός πατέρας, ως νυμφαγωγός εις Χριστόν, όλα αυτά τα πολλά χρόνια, προσφέρει τη διακονία του απλά, ταπεινά, φιλάνθρωπα αλλά και δυναμικά»
.

Και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, προσέφερε στη συνέχεια στον τιμώμενο Ιερέα, ως «αντίδωρον ευγνωμοσύνης», τον επιστήθιο Σταυρό.






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...