Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Πιο ισχυρή η φωνή της Ορθοδοξίας στην Ιταλία

"Είναι καιρός για ενότητα και σεβασμό".
Με αυτά τα λόγια έθεσε στη δημοσιότητα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιταλίας και Μελίτης κ. Γεννάδιος τον αναβαθμισμένο ιστοχώρο της Μητροπόλεώς του www.ortodossia.it, ανήμερα την Κυριακή της Ορθοδοξίας, μετά το πέρας των ιερών Ακολουθιών. Καταφανώς ευχαριστημένος από το τελικό αποτέλεσμα, ο Μητροπολίτης Γεννάδιος, πλοήγησε από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή της Πρωτοσυγκελλίας στον ιστοχώρο που παρουσίασε ο δημιουργός του κ. Σεβαστιανός Steffinlongo, ο οποίος τους προηγούμενους μήνες διηύθυνε την πενταμελή ομάδα που εθελοντικά εργαζόταν για την διαμόρφωσή του. Ο Σεβασμιώτατος τόνισε την καθοριστική συμβολή της τεχνολογίας για την προβολή των μηνυμάτων της Ορθοδοξίας και στην Ιταλία, κάνοντας μάλιστα ειδική αναφορά στην Α. Θ. Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. κ. Βαρθολομαίο, ο οποίος πριν μερικές ημέρες, κατά την έναρξη των εργασιών της Συνόδου των Προκαθημένων, επεσήμανε πως “ἡ Ὀρθόδοξος Ἐκκλησία ὑπῆρξε πάντοτε οἰκουμενική εἰς τήν νοοτροπίαν καί τήν δομήν αὐτῆς. Ἀποστολή της ἦτο πάντοτε νά προσεγγίσῃ καί περιλάβῃ εἰς τό σῶμα τοῦ Χριστοῦ «πάντα τά ἔθνη», ἀνεξαρτήτως φυλῆς, χρώματος ἤ ἄλλων φυσικῶν ἰδιοτήτων. […] Ἡ τεχνολογία σήμερον ἑνώνει τούς λαούς, καί τοῦτο ἔχει ἀναμφιβόλως εὐεργετικάς συνεπείας εἰς τήν διάδοσιν τῆς γνώσεως καί τῆς πληροφορίας”.

Το πρωί της ίδιας ημέρας, όπως κάθε χρόνο, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας και της λιτανεύσεως των ιερών λειψάνων και εικόνων στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου των Ελλήνων στη Βενετία, όπου και η Έδρα της Μητροπόλεως, τέλεσε δε και το καθιερωμένο μνημόσυνο των κεκοιμημένων Ορθοδόξων πιστών της Γαληνοτάτης. Κλείνοντας τις λατρευτικές εκδηλώσεις, στις οποίες την Ελληνική Κυβέρνηση εκπροσώπησε Πρόξενος της Ελλάδας κ. Συμεών Λιναρδάκης, ο Ποιμενάρχης απευθύνθηκε στο πολυπληθές εκκλησίασμα και αναφέρθηκε στην ανάγκη διατήρησης της Ορθόδοξης Πίστης και Παράδοσης και μεταλαμπαδεύσεώς της, ακέραιας και ανώθευτης, στις επόμενες γενεές. Τόνισε δε πως για το σκοπό αυτό η Μητρόπολη Ιταλίας και Μελίτης συστήνει συνεχώς νέες ενορίες, προετοιμάζει κατάλληλα και χειροτονεί νέους κληρικούς, ιδρύει Σχολεία Κατηχήσεως, κτίζει και ανακαινίζει Ναούς και Μονές. Η Ορθόδοξη Μητρόπολη Ιταλίας και Μελίτης δημιουργεί γέφυρες αγάπης, ειρήνης και ενότητας, αγωνίζεται δε για τη διατήρηση της ενότητας μέσα στην Εκκλησία της Ιταλίας, ενώνει τους Έλληνες και τους Ορθοδόξους γενικότερα μεταξύ τους, και καταβάλλει πάσα προσπάθεια και δύναμη για την επικράτηση αυτής της ενότητας. Τέλος, ευχήθηκε στην Πρόεδρο της Κοινότητας των Ορθοδόξων Ελλήνων Βενετίας κ. Κωνσταντίνα Μπαλαφούτη, το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη της ιστορικής Κοινότητας, η οποία ανέκαθεν τιμά ιδιαίτερα την ημέρα αυτή.

Ο αναβαθμισμένος ιστοχώρος της Ιεράς Μητροπόλεως Ιταλίας και Μελίτης www.ortodossia.it περιλαμβάνει, τόσο στην Ελληνική γλώσσα, όσο κυρίως στην Ιταλική, εκτός από τις πληροφορίες για τη Μητρόπολη και το έργο της, μια “ηλεκτρονική βιβλιοθήκη”, με πλούσια βιβλιογραφία - αρθρογραφία περί Ορθοδοξίας, διηρημένη σε πολλές ενότητες και συνεχώς επαυξανόμενη. Επίσης υπάρχει καθημερινό ημερολόγιο με όλους τους εορταζόμενους Αγίους της Εκκλησίας μας στην Ιταλική γλώσσα, το οποίο στο άμεσο μέλλον θα περιλαμβάνει καί τους βίους τους. Ακόμη, ο επισκέπτης της Ιταλίας θα μπορεί, μέσω του “Χάρτη Ναών”, να βρίσκει τον πλησιέστερο Ορθόδοξο Ναό στην περιοχή που επισκέπτεται, καθώς και το “Λατρευτικό Πρόγραμμά” του. Τέλος, όσοι θα πλοηγούν στον ιστοχώρο της Μητροπόλεως Ιταλίας, θα έχουν τη δυνατότητα να δουν διάφορα “βίντεο” με λατρευτικές και άλλες εκδηλώσεις, ενώ θα μπορούν να εγγραφούν στο μηνιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό “newsletter” της Μητροπόλεως, το οποίο θα ενεργοποιηθεί τις επόμενες ημέρες.
















Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...