Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

Η Κυριακή της Ορθοδοξίας στην Τρίπολη

+Ιερεύς Ιωάννης Σουρλίγγας
Σήμερα Κυριακή 9η Μαρτίου 2014 Κυριακή της Ορθοδοξίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, μαζί με Κληρικούς της Ιεράς μας Μητροπόλεως, προεξήρχε των Ιερών Ακολουθιών και της Λιτανεύσεως των Ιερών Εικόνων στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Τριπόλεως.

Κατά την ώρα της τελετής της αναστηλώσεως των Αγίων Εικόνων η οποία έλαβε χώρα πέριξ του Ενοριακού Ναού και εντός του Κοιμητηρίου της Ενορίας, ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας, ανέγνωσε μεγαλοφώνως τα λόγια του Συνοδικού Τόμου: «Αύτη η πίστις των Αποστόλων, αύτη η πίστις των Πατέρων, αύτη η πίστις των Ορθοδόξων, αύτη η πίστις την Οικουμένην εστήριξε».

Στην Τελετή της Αναστηλώσεως των Ιερών Εικόνων συμμετείχε πλήθος χριστιανών, τα παιδιά του Ενοριακού Κατηχητικού Σχολείου, οι εκπρόσωποι του Στρατού, της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και πολιτικοί Άρχοντες του τόπου κρατώντας πάντες από μια Εικόνα εις ανάμνηση του γεγονότος της Αναστηλώσεως των Ιερών Εικόνων.

Ξεχωριστή τιμή και μεγαλοπρέπεια στην τελετή έδωσε το Άγημα του Στρατού, η Φιλαρμονική του Στρατού και η Φιλαρμονική του Δήμου Τριπόλεως που λάμπρυναν με την παρουσία τους την Εορτή της Εκκλησίας μας.

Έμπροσθεν του Κοιμητηριακού Ιερού Ναού του Αγίου Νεκταρίου ο Σεβ. Μητροπολίτης μας τέλεσε Αρχιερατικό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των κεκοιμημένων Ορθοδόξων Χριστιανών των Προμάχων της Ορθοδοξίας, καθώς και των Πατέρων, Προπατόρων, Πάππων, Προπάππων, Γονέων και Αδελφών ημών.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και της τελετής το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο της Ενορίας στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου προσέφερε γλυκίσματα και καφέ προς όλους τους συμμετέχοντας στην εορτή.


















Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...