Δευτέρα, 24 Μαρτίου 2014

Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στη Χαλκίδα - Σύναξη Αναγνωστών και υποψηφίων Κληρικών

Σύμφωνα με απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, η Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως και η ακολουθούσα Αυτήν Δ΄ Κυριακή των Νηστειών, είναι αφιερωμένη στις Ιερατικές Κλίσεις.
Έτσι, την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως 23 Μαρτίου 2014, όπως κάθε χρόνο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, προσκάλεσε σε Σύναξη τους Αναγνώστες και Υποψηφίους Κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων, οι οποίοι προέρχονταν από όλο το μήκος και πλάτος της Ιεράς Μητροπόλεως.
Το πρώτο και κύριο μέρος της Συνάξεως ήταν η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Χαλκίδος, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, με τη συμμετοχή Κληρικών της Ιεράς μας Μητροπόλεως, όπως και πυκνού εκκλησιάσματος, στην οποία διηκόνησαν οι Υποψήφιοι Κληρικοί, είτε στο Ιερό Βήμα, είτε βοηθώντας τους δύο Χορούς των εκλεκτών Ιεροψαλτών του Ναού κ. Σπυρίδωνος Σιμιτζή και κ. Δήμου Τσίμπου.
Κατά τη διάρκεια του Κοινωνικού αναγνώσθηκε η σχετική Εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου περί των Ιερατικών Κλίσεων, από τον Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμ. π. Νικόδημο Ευσταθίου, ενώ πριν την Απόλυση ο Σεβασμιώτατος, με αφορμή την Εβδομάδα των ιερατικών Κλήσεων, έκαμε θερμότατο προσκλητήριο σε όσους χριστιανούς έχουν τα προβλεπόμενα υπό των Ιερών Κανόνων προσόντα και κλήση προς την Ιερωσύνη, να επιλέξουν την σταυροαναστάσιμη οδό της διακονίας των Μυστηρίων του Θεού.
Παράλληλα ευχήθηκε και στον έχοντα επέτειο χειροτονίας εις πρεσβύτερον Αρχιμ. π. Τιμόθεο Μπαϊμπάκη – Ιεροκήρυκα της Ι. Μητροπόλεως, ο οποίος χειροτονήθηκε από τον μακαριστό Μητροπολίτη Χαλκίδος Χρυσόστομο Α΄ την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως του 1993 στον ίδιο Ιερό Ναό, ενώ ανακοίνωσε στο εκκλησίασμα και την εις πρεσβύτερον χειροτονία του Διακόνου Νεοφύτου Χασάν, η οποία θα τελεσθεί –συν Θεώ- την ερχομένη Κυριακή των Βαΐων 13 Απριλίου 2014 στον Ι. ναό Αγίου Τρύφωνος Νέας Λαμψάκου.
Μετά τη Θεία Λειτουργία, στο ωραιότατο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας του Αγίου Νικολάου, ευρισκόμενο πλησίον του Ενοριακού Παρεκκλησίου της Παναγίας Οδηγητρίας (Μέσα Παναγίτσα), ο Μητροπολίτης μας παρέθεσε γεύμα στους Αναγνώστες, το οποίο, με την ευθύνη του Προϊσταμένου της Ενορίας Πρωτοπρεσβ. Ηλία Αγιαννίτη, προετοίμασαν οι συνεργάτιδές του, μετά το τέλος του οποίου προσέφερε στα παιδιά το βιβλίο «Η ΙΕΡΩΣΥΝΗ» του γνωστού συγγραφέως Αγιορείτου Ιερομονάχου π. Γρηγορίου (Χατζηεμμανουήλ), ενώ τα παιδιά των κατηχητικών Συνάξεων της Ενορίας ετοίμασαν και δια χειρών του Σεβασμιωτάτου προσέφεραν στους υποψηφίους κληρικούς.

Σημειώνεται ότι ο Ραδιοφωνικός Σταθμός της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος (97,7 fm), ο οποίος μετέδωσε την Θεία Λειτουργία, είχε εκτενές αφιέρωμα και στην Εβδομάδα των Ιερατικών Κλήσεων.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...